Стартап SeaBubbles показав прототип річкового таксі

SeaBubble - проект водного таксі, яке в майбутньому може зайняти свою нішу нарівні зі звичайним автомобільним транспортом в великих містах. Футуристичні човни будуть перевозити людей, дозволяючи суттєво розвантажити трафік на дорогах.

Зростаюче число автомобілів на дорогах не полегшує життя нікому, в тому числі і самим автомобілістам. У містах є безліч способів для того, щоб вирішити транспортну проблему: поліпшення дорожньої системи, створення громадського транспорту, популяризація велосипедів і створення велодоріжок. Але як бути з містом, на території якого знаходяться великі водні транспортні шляхи? Чи можуть вони бути задіяні для розвантаження міських доріг? Звичайно, достатньо купити моторну лодку в інтернет-магазині AqUA FASTen.

А от у Франції з метою розробити мережу футуристичних водних таксі, Ален Теболт і Андерс Бріндал, моряк і віндсерфер відповідно, почали компанію по збору коштів близько 7 місяців тому і вже залучили близько $ 500 000, а в майбутньому році замахнулися на $ 1 000 000. Проект SeaBubbles («Морські бульбашки») передбачає створення загальноміської транспортної мережі водних таксі для самостійного водіння, здатних вмістити до 4 пасажирів і пересуватися зі швидкістю 50 км / год на повітряній подушці. За задумом авторів, викликати таке таксі можна буде так само, як і звичайний транспорт, наприклад через додаток Uber.

Засновникам проекту протегують такі компанії, як виробник дронів Parrot і Partech Ventures, а також французький уряд. Уже в наступному році Ален і Андерс сподіваються представити громадськості прототип на виставці CES і впровадити більш десятка суден на річці Сена в Парижі влітку 2019 року. «Човен не забруднює навколишнє середовище, не виробляє багато шуму, не залишає ніяких слідів в воді - це ідеально екологічне і зручний засіб пересування», говорить Бріндал.

На даний момент SeaBubble є електрочовном - тихим транспортним засобом з нульовою емісією і діапазоном до 100 км. Однією з переваг майбутніх човнів за словами авторів є те, що вони не будуть створювати великі хвилі навіть на повній швидкості, щоб не руйнувати берегову лінію. Досвід в розробці плавучого транспорту у команди вже є: Ален раніше побудував Hydroptere, яхту-тримаран на вітрильному ходу, яка ледь торкається води - велика частина корабля через особливості дизайну знаходиться в повітрі.

Звичайно, зараз це всього лише проектування прототипу, і говорити про створення повноцінної функціонуючої транспортної мережі ще рано. За власною шкалою оцінок, SeaBubbles повинні надійти у виробництво в січні 2019 року - а це дуже багато тяганини, від проектування док-станцій до залучення клієнтів і співпраці з місцевими муніципальними службами, навчання водіїв та створення системи датчиків для річок, на підставі показань яких і буде здійснюватися замовлення таксі.