Як правильно вибрати сонцезахисні окуляри

Можна одягнутися в прості джинси і футболку, але виглядати при цьому стильно і дорого. Ефект створять правильно підібрані сонцезахисні окуляри. Умов вибору всього дві: якість скла і поєднання із зовнішністю.

Як підібрати сонячні окуляри? Вибираємо безпеку: окуляри для захисту зору

Скільки б ми не дбали про красу цього аксесуара, дизайн - не головне достоїнство. Якість залежить від ступеня захисту, а в інтернет-магазині https://glasses.od.ua можна придбати дійсно якісні, стильні і комфортні сонцезахисні окуляри.

Правильний захист від сонця гарантують тільки моделі з натуральним склом. Для тривалого перебування в спекотних країнах або в горах потрібні окуляри з УФ-фільтром, 4 рівня захисту. Ступінь від 0 до 3 підходить для сонячної погоди в країнах з помірним кліматом. А якщо хочеться красуватися в окулярах на дискотеці, потрібні спеціальні нічні окуляри.

УФ-моделі поступаються лідерством популярній новинці - поляризаційним окулярам. Коли світло, відбите від поверхні під невеликим кутом, потрапляє в око, воно розсіюється і засліплює. Поляризаційний фільтр збирає і відштовхує сонячні промені. У таких окулярах зовсім не доводиться жмуритися.

Для керування в сонячну погоду зручні градієнтні лінзи з більш темною верхньою частиною. На пляж найкраще надягати окуляри з коричневим і чорним склом, на лижні бази відпочинку - з жовтими.

Важлива деталь комфорту і безпеки - оправа. У ідеальної моделі величина лінзи - 4 - 6 см. Перемичка між «віконцями» - від 1,5 до 2,5 см. Довжина зручної дужки - 12 - 15 см. Такі окуляри не сповзають, не тиснуть на перенісся, особливо, якщо оправа виконана з титану або нейлону.

Як вибрати сонцезахисні окуляри за формою обличчя?

У Елтона Джона було більше 1000 пар окулярів. Пересічній людині потрібно 2 пари на рік, але вони повинні найкращим чином доповнювати зовнішність.

При широких вилицях і вузькому підборідді обличчя прикрашатимуть великі окуляри «авіатор». Але дизайнери попереджають - не беріть занадто великі «авіатори». Вони постійно сповзають з носа.

До вилицюватого обличчя не йдуть круглі лінзи. Його пікантність підкреслять не надто вузькі «котячі очі». Таку модель вибрала для себе Хіларі Дафф.

Вузький лоб і сильне підборіддя при квадратній формі обличчя збалансують круглі окуляри в тонкій оправі.

Збільшені «котячі очі» і «метелики» - хороші варіанти для цього типажу.

Великі квадратні лінзи в ніжній металевій оправі додадуть гармонію рис круглого особи. Прямокутні і облягаючі окуляри також підходять круглолицим.

До витягнутого обличчя купують великі прямокутні або круглі моделі, великі облягаючі окуляри. Своє довгасте обличчя відтіняє великими окулярами в широкій оправі актриса Джеймі Кінг.

Класична форма обличчя - овал. До неї підходять абсолютно всі типи окулярів, включаючи фантазійні - шестикутні, у вигляді зірок, круглі, в потовщених оправах.