У китайських аеропортах штучний інтелект буде запам’ятовувати пасажирів в обличчя

Міжнародний аеропорт Пекіна «Шоуду», один з найбільших і найбільш завантажених у світі, недавно уклав контракт з компанією Baidu контракт на установку спеціального устаткування з технологією штучного інтелекту для організації огляду пасажирів і посадки.

Міжнародний аеропорт Пекіна «Шоуду» - один з найбільших в світі і незмінно входить в десятку найбільш завантажених повітряних гаваней планети. Нещодавно аеропорт уклав контракт з компанією Baidu контракт на установку спеціального устаткування з технологією штучного інтелекту для організації огляду пасажирів і посадки. Представник відділу з міжнародних комунікацій Baidu Янь Шуан розповідає, що зараз технології тестують на співробітниках аеропорту, однак найближчим часом планується початок повноцінного функціонування нової системи.

За її словами, компанія незабаром розширить застосування даної технології, і вона вже буде використовуватися для розпізнавання пасажирів в зоні паспортного контролю і при посадці на борт.

Крім програми розпізнавання обличчя, Baidu планує роботизувати довідкову службу, яка буде підказувати пасажирам, як пройти до табло розкладу, виходу або потрібної стійки реєстрації, коли і звідки летить їх рейс, де зустрічати прибулих, і як організувати трансфер, причому максимально комфортний, і економний.

Компанія не має наміру обмежуватися роботою з пекінським аеропортом, і вже до кінця наступного року технологія розпізнавання обличчя з’явиться в інших китайських аеропортах.

Впевненість і безпека

«Коли пасажир проходить контроль безпеки, наша система фотографує його і зберігає світлину в базі даних, і пізніше фотографія буде використана при розпізнаванні особи пасажира під час посадки на рейс», - зазначила Янь Шуан.

При цьому співрозмовниця агентства повідомила, що з метою підвищення рівня безпеки фото буде зберігатися в базі даних аеропорту і може порівнюватися з фото цієї ж людини з інших офіційних баз даних.

«При посадці в літак пасажирам більше не потрібен буде посадковий талон або посвідчення особи, коли буде дозволений доступ на рейс, наша система розпізнавання обличчя сама буде ідентифікувати пасажирів і забезпечувати їм необхідний допуск», - зазначила Янь Шуан.

Компанія Baidu запевняє, що побоюватися помилок в роботі штучного інтелекту не варто, так як технології дозволяють здійснювати перевірку майже зі стовідсотковою точністю - точніше, ніж людина.

«Технології розпізнавання обличчя Baidu досягли більшої точності, ніж може досягти людина. Встановленим в аеропорту пристроям буде поставлена дуже висока межа точності визначення особистості, тому можливість виникнення помилок практично зведена до нуля», - розповіла представник компанії.

Вона підкреслила, що «більше 99% пасажирів не повинні мати ніяких проблем при проходженні перевірки, але, якщо хтось не пройде контроль системи, він або вона піддасться додатковій перевірці, при якій необхідно буде пред’явити посвідчення особи».

Компанія вважає, що застосування цих технологій зробить аеропорти набагато зручнішими і безпечнішими.