Винайдено спосіб очищення промислових стічних вод за 3 хвилини

Очищення промислових стічних вод - одне з найважливіших екологічних завдань сьогодення, тому багато досліджень спрямовані на вдосконалення технологій і пошук нових способів і методів. Інженери з Канади знайшли спосіб обробляти не біорозкладні домішки в стоках за допомогою окислення за 3 хвилини.

Винахідник методу, Ель Джібурі, працював з нафтеновими кислотами, які наполовину розкладаються в природних умовах близько 13 років, при цьому навіть після такого періоду часу стоки не придатні для повернення в водойми.

Новий метод примітний не тільки тим, що він дозволяє видаляти не біорозкладні з’єднання за три хвилини, але і тим, що він на 35-80% економніший за інші традиційні способи. Після проведення процедури промислові стічні води містять тільки біорозкладні домішки, тому в подальшому вони можуть очищатися тими ж методами, що і побутові муніципальні стоки.

Сьогодні стічні води з фабрик, заводів і підприємств найчастіше очищаються протягом десятків років в спеціальних відстійних ставках, при цьому не виключається ризик протікання і потрапляння токсичних речовин в грунт і грунтові води. Якщо метод Ель Джібурі почне застосовуватися повсюдно, тоді з’явиться шанс повністю позбутися від відстійників і поліпшити загальну екологічну ситуацію на планеті. На даний момент технологія знаходиться на етапі патентування.

А тим часом на сайті sololift2.kiev.ua можна замовити ефективну каналізаційну установку Sololift2 для відкачування стічних побутових вод.

У наші дні існує цілий ряд методів очищення виробничих стоків, і підбираються вони в залежності від переважаючого типу забруднювачів, біохімічних характеристик рідини, що очищається, і інших параметрів. Здійснюється очищення в кілька етапів:

• На першому етапі зазвичай застосовується механічне очищення, яка допомагає видалити нерозчинні забруднення великих, середніх і дрібних розмірів.

• На біологічному етапі органічні забруднювачі і біогенні речовини видаляються зі стоків за допомогою аеробних або анаеробних мікроорганізмів - бактерій, найпростіших, дощових черв’яків (активний мул / біоплівка).

• На хімічному етапі здійснюється дезінфекція, під час якої з стічних вод видаляються хвороботворні бактерії.

Найчастіше для очищення промислових стоків використовуються біологічні пристрої, такі як біофільтри, аеротенки, спеціальні біоставки, а для для відкачування нечистот застосовуються потужні насоси на кшталт Sololift2. Найбільші результати приносить комплексний підхід, при якому всі методи підбираються індивідуально під поставлені завдання.