Як вибрати надійний інтернет магазин

Наше життя в останні роки змінюється просто на очах. І особливо великий внесок в ці зміни вносить, звичайно, інтернет. Сьогодні багато людей стали все частіше звертати увагу на інтернет магазини, так як купувати товари в інтернет магазині і дешевше, і простіше, і вибір кращий. Втім, є одне але.

Читайте о создании интернет-магазинов на Плерди, здесь вы найдете ценные советы экспертов касательно выбора эффективной платформы, расскрутки, самые свежие и актуальные тренды дизайна и функционала.

Справа в тому, що в інтернеті є багато шахраїв, які обманюють людей, отримуючи гроші, але не відсилаючи товари. Або відсилають, але приходить або зіпсований товар, або просто мотлох. І якщо людину хоч раз обдурили такі шахрайські інтернет магазини, то бажання в подальшому купувати товари через всесвітню мережу просто відпадає. Але є прості способи перевірити інтернет магазини не тільки на надійність, але і визначити, який інтернет магазин кращий.

Вибираючи товар, найкраще орієнтуватися на популярний топ інтернет магазинів. Вибравши на такому сайті товар, Вам представиться перелік магазинів, на яких його можна купити. Щоб інтернет-крамниці потрапити в подібний топ, необхідно відповідати його вимогам. Це відсіває магазини-одноденки. Крім того, на сайті порівняння цін, як і в Інтернеті, повинні бути присутніми коментарі на певний магазин, що допоможе у виборі.

Критерії, яким повинен відповідати сайт магазину

- наявність фізичної адреси. Офіс інтернет магазину зобов’язаний бути в доступному для населення місці (зазвичай центр великого міста), і обов’язково повинна бути можливість забрати товар звідти, оплативши на місці (самовивезення), а також місце, куди товар повернути, в разі браку (якщо товар з неофіційною гарантією від виробника).

- домен (доменне ім’я) сайту. Він може бути або регіональним (наприклад, if.ua), або державним (.uа), або міжнародним (.com, .net, .org та ін.). Дешеве, невідповідне доменне ім’я означає що сайт не націлений на тривале існування і розкручування бренду, тобто ненадійний.

- комфортний і красивий дизайн сайту. Всі пересування по сайту повинні бути інтуїтивно прості, користувачеві повинно бути легко перейти на сторінку товару, прочитати інформацію про нього, переглянути його фотографії і відео, ознайомитися з відгуками про товар.

- опис товару. Як не дивно, власники більшості ненадійних сайтів (і навіть деяких надійних) не спромагаються опублікувати в описі товару навіть найпростіші його характеристики. Нерідко відсутні його фото, весь опис становить лише сама назва товару. Про гарантії, доставку взагалі мова не йде. Чи варто тут купувати? Напевно ні.

- відгуки в Інтернеті. Слід розуміти, що якщо Ви знайшли сотню тільки позитивних відгуків про інтернет магазині - це не є добре! Необхідно пам’ятати, що немає нічого ідеального. В наш час, накрутити сотню або навіть тисячу хороших відгуків досить просто. Але! Когось не влаштувала якість китайського виробника; хтось очікував отримати товар на наступний день, а отримав через день; у третього просто не було настрою... Так, позитивних відгуків повинно бути більшість, але не всі. А серед негативних - відсутні коментарі, що магазин не відправив оплачений товар, що продавець шахрай; тобто невирішені проблеми з наданням товарів або послуг.

- дуже приваблива ціна. Якщо про магазин Ви чуєте вперше, відгуків по нулях, але вартість товару дуже відрізняється від конкурентів, швидше за все, не варто з ним зв’язуватися. Є висока ймовірність того, що, відправивши грошові кошти, товару не побачите.

- контакти на сайті. Повинні бути присутніми телефони (зазвичай і міські, і мобільні). На багатьох сайтах є можливість замовити зворотний дзвінок, це коли консультант магазину передзвонює покупцеві по залишеному ним номеру на сайті.