Вчені встановили, що фісташки здатні нормалізувати артеріальний тиск

Багато людей страждають від підвищеного тиску. Вчені з США провели дослідження, після якого з'ясувалося, що фісташки здатні не тільки понизити тиск, але і нормалізувати його.

Люди, які страждають від гіпертонії, підвищеного тиску, стенокардії, дуже часто вживають різні медичні препарати. Нещодавно американські вчені вирішили провести дослідження, в яких брали участь люди різних вікових категорій, які страждають від підвищеного тиску. Одні вживали таблетки, які їм призначили лікарі, інші використовували звичайні фісташки.

За результатами з’ясувалося, що як таблетки, так і горішки здатні знизити тиск. Але, фісташки його не тільки знижують, а й нормалізують. Американські лікарі заявили, що невелика кількість горішків здатні зняти ознаки гіпертонії, допомагають зменшити ризик появи різних ускладнень. Фісташки здатні справити позитивний вплив на кровоносні судини, усувають головний біль, болі в області серця, шум у вухах.

Гіпертонікам лікарі радять утримуватися від різних фізичних навантажень, стресових ситуацій, більше відпочивати, вживати корисну для організму їжу, і в цьому контексті досить помічними будуть саме фісташки. А в інтернет-магазині http://greenfood.in.ua/ можна придбати ці чудові горіхи по найкращій вартості.

Варто зазначити також, що у фісташках багато вітаміну Е, який має антиоксидантні і омолоджуючі властивості. Танін, що міститься в плодах фісташкового дерева характеризується в’яжучим ефектом. Його використовують при стоматитах, виразках, опіках, колітах. Також він тримає в облозі в організмі алкалоїди, глікозиди і важкі метали.

У день рекомендується з’їдати не більше 100 грамів горішків, паралельно виключивши з раціону оливкову, соняшникову та інші рослинні олії.

Користь фісташок і в тому, що ці горішки є рекордсменами за вмістом заліза, міді, кальцію, марганцю і магнію. У їх складі також є калій, вітаміни групи В, фосфор, поліфенольні антиоксиданти. Фісташки дозволяють регулювати апетит і знижувати рівень цукру в крові.

Народна медицина застосовує плоди фісташок при недугах шлунка, печінки, недокрів’ї, туберкульозі, жіночому і чоловічому безплідді, артеріальній гіпертензії, розумового навантаження, фізичної втоми, після перенесених інфекційних хвороб. Варто відзначити протикашльову дію горішків при бронхіті і болезаспокійливу при печінкових і шлункових коліках. Вони незамінні при хронічній втомі, оскільки надають активізуючу дію на нервову систему.