Продовжуємо плодоношення огірків

Більшість городників стикаються з тим, що починаючи з другої половини серпня огірки зазвичай жовтіють і сохнуть. Прикро, адже хотілося б, щоби цей овоч плодоносив якомога довше, хоча б до перших заморозків. Що ж робити?

Не варто опускати руки, фахівці стверджують, що при правильному догляді, і здійсненні певних заходів, можна продовжити нормальне плодоношення ще принаймі на один місяць, а якщо погода сприятиме - то і до перших заморозків у жовтні. По посиланню http://md-eksperiment.org/post/20180819-pochemu ви дізнаєтесь чому огірки жовтіють, а щоб уникнути цієї і інших проблем, дотримуйтесь наступних агротехнічних прийомів:

- Дозрілі зеленці потрібно регулярно збирати, щоб запобігти їх переростанню. Така процедура суттєво подовжить життя куща

- Своєчасно обсмикуйте з усього куща пожовкле листя, а також все листя нижче рівня утворення плодів. Це марна зелень, що тільки відбирає від куща і так досить незначну кількість поживних речовин. Це стане хорошим стимулом для росту нових плідних пагонів.

В кінці літа зазвичай спостерігається помітне пониження температури, через що огіркова коренева система починає слабше засвоювати грунтові поживні речовини.

В цей час фахівці радять урізати в два-три рази раціон прикореневого підживлення, а натомість збільшити кількість і частоту позакореневого підживлення. Добре буде обробити огіркове листя ефективними препаратами «Циркон», «Епін» (їх легко знайти в спеціалізованих точках продажу), а також карбамідним розчином карбаміду (15 грам на 10 л води). Така азотна підгодівля буде сприятливою для нормального росту зеленої маси.

- Вернути до нормального життя кущ можна наступним чином: нижню частину огіркових батогів, які перестали плодоносити, вкладають на землю, і потім нагортають на них незначний шар добре зволоженої і підживленої землі. Це сприятиме появі достатньої кількості всмоктуючих корінців, які будуть забезпечувати рослину необхідної кількістю потрібних для неї поживних речовин з грунту.

Втім така технологія не є ефективною для грунтових огірків, адже їх батоги і без того знаходяться на поверхні грунту, і при першій же необхідності вони вкорінюватимуться саме там, де вважатимуть за потрібне.

- Здійснюйте мульчування: землю навколо орірків покрийте шаром перегною, тирси, або торфу. Це допоможе добре захистити вночі коріння від промерзання, і запобігти денному перегріву.

- Серпневими ранками утворюються досить рясні роси, які осідають на поверхню рослини. А це сприятливе середовище для розвитку різноманітих грибків. Щоб уникнути цього, потрібні відповідні профілактичні заходи.

- В цей час на ніч, а також під час холодного дощу обов’язково накривайте грунтові огірки поліетиленовою плівкою.