Новий фільм Кевіна Спейсі став найпровальнішим в кар’єрі актора

У США відбувся реліз останнього фільму в кар'єрі Кевіна Спейсі - "Клуб мільярдерів", але картина не змогла завоювати увагу глядачів: кінострічка вийшла всього на десяти екранах, і зібрала за перший день прокату лише 126 доларів, повідомляє видання The Hollywood Reporter.

За даними видання, з огляду на ціни на квитки, на кожен сеанс приходило в середньому менше двох осіб. Таким чином, фільм за участю молодих зірок шоубізу Терон Еджертона і Ансель Елгорт може стати найбільш оглушливим провалом в кар’єрі Спейсі.

Агрегатор Rotten Tomatoes, що враховує число позитивних і негативних рецензій, показує “рівень свіжості” фільму в 47% - більшості “Клуб мільярдерів” не сподобався. Зате мелодрама Красотка из Каннама 1 сезон, яку можна переглянути на сервісі kinoshack.net безперечно користується великою популярністю серед глядачів.

Кевін Спейсі ось уже приблизно з рік є не провідним актором Америки, а незмивною плямою на голлівудській кіноіндустрії. Скандал з сексуальними докучаннями коштував акторові кар’єри, а його роботодавцям - величезних проблем з фільмами, в яких він знявся за тридцять років в кінематографі. І добре тим, у кого був запасний план - Рідлі Скотт, наприклад, зумів всього за $ 10 млн перезняти сцени фільму «Всі гроші світу», в яких був задіяний Спейсі, з іншим актором - Крістофером Пламмером. Творці фільму «Клуб мільярдерів» про подібне марнотратство можуть тільки мріяти - у них весь бюджет картини становить $ 15 млн і подвоювати його через актора другого плану ніхто з продюсерів в здоровому глузді не буде.

Ну а проблеми з прокатом - справа другорядна, хоча, напевно, образливо читати в новинах, що фільм зібрав за прем’єрний американський вікенд всього 425 доларів, з яких на перший день припали $ 126. Правда, в такому провалі винувато зовсім не якість картини і навіть не її сюжет.

Ця картина заснована на реальних подіях. У 80-і роки в Каліфорнії молодий чоловік на ім’я Джозеф Гамской (він більше звик до прізвиська Джо Хант) організував Billionaire Boys Club (приблизний переклад - клуб юних мільярдерів), в який входили нащадки багатих родин, яким не подобалося працювати, але хотілося розбагатіти, бажано по-швидкому. Незважаючи на те, що всі вони вчилися в престижних школах і інститутах (перш за все - в Гарварді), з новими ідеями у них було сутужно, тому за основу вони взяли відому схему Чарльза Понці (у нас вона називається «фінансова піраміда» і міцно асоціюється з МММ Сергія Мавроді). Єдиним нововведенням цього клубу стало залучення нових членів з числа таких же багатих, молодих і ледачих.

Спочатку все йшло за стандартною схемою: грошові кошти залучалися регулярно, бізнес розширювався, а перші клієнти отримували обіцяні дивіденди. Але потім спливли не надто приємні подробиці: виявляється, щоб знайти грошей для організації всієї справи, Хант і його приятелі просто взяли і вбили перших інвесторів. Одним з убитих був Рон Левін, гравець в покер, який вклав в піраміду близько $ 4 млн; цю роль і виконав у фільмі «Клуб мільярдерів» Кевін Спейсі - правда, за сюжетом він став злим генієм, спокусивши юних бізнесменів легкою наживою.

Докопатися до суті справи поліцейським вдалося дуже швидко. Джо Хант в результаті отримав довічне за вбивство Левіна. Йому загрожувала смертна кара, але слідству не вдалося переконати присяжних в його вини у другому вбивстві. Він кілька разів подавав прохання на перегляд справи, вважаючи своє покарання надмірним, але помилування так і не отримав. Його спільник, начальник охорони клубу Джим Піттман, помер на початку 90-х у віці 44 років від ниркової недостатності. Історія була гучна, так що вже в 1987 році на каналі NBC вийшов двосерійний телефільм «Клуб мільярдерів» про цей злочин. Ще йшли суди (але вирок щодо вбивства Левіна був уже винесений), і Хант подав позов про заборону показу цієї картини, оскільки вона могла вплинути на ставлення присяжних - але програв. Так що випускали «Клуб ...» вже зі слоганом: «Хант не хотів, щоб ви це дивилися».