Планшет з додатком для УЗД рятує життя людей

Якщо кожну карету швидкої допомоги буде оснащено планшетом з новою технологією Tricefy і датчиком для УЗД, то вдасться врятувати чимало життів.

У медицині існує таке поняття як «золота година». Ним позначають період, коли пацієнта можна врятувати з найбільшою ймовірністю. Однак сучасні карети швидкої допомоги не сприяють такому розвитку подій. Зазвичай вони погано обладнані, в них немає можливості провести термінову діагностику, а тим більше, забезпечити потрібне лікування.

Trice Imaging має намір змінити цю ситуацію. Компанія створила платформу Tricefy, яка дозволяє медикам віддалено відправляти дані з датчиків УЗД. За своєю суттю це звичайна система для обміну фотографіями, тільки для інших цілей і з більш ретельним шифруванням.

Передавати зображення з ультразвукового апарату можна всім, хто отримав запрошення. Це можуть бути як лікарі, так і пацієнти. Інформація буде відправлятися на смартфон або планшет. Отримані зображення можна збільшувати і залишати на них нотатки. Так лікарі зможуть підготуватися до прийому пацієнта, поки він ще знаходиться в швидкій допомозі.

Trice спільно з Samsung також створила проект Emergency Medicine ( «Невідкладна медична допомога»). Він являє собою симбіоз платформи Tricefy і планшетної ультразвукової системи PT60A від Samsung. По суті, це портативний пристрій для діагностики з безліччю роз’ємів для медичних апаратів.

Технологія вже пройшла перші випробування, причому цілком успішно. Так, нещодавно до медиків надійшов пацієнт з пошкодженням легені. Вони направили всю інформацію через Tricefy в травматологію, так що коли пацієнта привезли в лікарню, лікарі вже знали, яку операцію робити. Це заощадило багато часу, так як лікарям не довелося терміново робити рентген або УЗД - всі дані вони отримали ще від співробітників швидкої допомоги.

Також платформу протестували в сільських районах Марокко і Кенії, де доступ до УЗД особливо необхідний вагітним жінкам.

Trice готові співпрацювати з виробниками медичного обладнання, мобільними компаніями, службами охорони здоров’я і благодійними організаціями. Зокрема компанія орієнтується на азіатський ринок, де зараз активно розвиваються технології в області догляду за людьми похилого віку. Також Trice планує домогтися широкого застосування платформи Tricefy по всій країні - і за її межами.

Без современного функционального аппарата узи невозможна эффективная диагностика множества заболеваний. Именно такое оборудывание предлагает на выгодных условиях компания RH.