Створено зварювальний апарат, що працює на воді

Новий зварювальний апарат, а точніше нова технологія зварювання дозволяє відмовитися від зберігання і використання вибухонебезпечних газів, наприклад, ацетилену або пропану.

Використовувані при зварюванні стислі гази, як правило, легкозаймисті і тому вибухонебезпечні. При відповіді на питання, який ви знаєте не горючий і найбільш доступний матеріал, перше, що спадає на думку - це вода. Саме від цього відштовхувалися розробники європейського проекту «SafeFlame», створюючи свій унікальний зварювальний апарат, що працює на подібному паливі. Для генерації полум’я не використовується нічого, крім води і електрики.

У зварювальному апараті «SafeFlame» електричний струм генерує електроліз звичайної води, розділяючи її на водень і кисень. Ці гази потім змішуються і підпалюють при виході з сопла пальника. Шляхом тонкої настройки (зміни) пропорцій газів, що надходять до сопла, можна отримувати різні види полум’я: окислювалне полум’я, відновне або нейтральне, а для регулювання температури зварювання передбачена зміна потужності, що підводиться до електролізерів.

Технологія дозволяє виробляти водень і кисень прямо на місці використання, ніяких балонів, заповнених горючими газами, не потрібно. Це знижує небезпеку пожеж і вибухів, а також значно зменшує витрати на проведення зварювальних робіт: відпадає необхідність покупки газів, їх транспортування і облаштування безпечних місць для зберігання.

Прототипи «SafeFlame» вже почали використовуватися в Європі, комерційне виробництво планується почати найближчим часом. Інформації про передбачувану вартість нових зварювальних апаратів поки немає, але йдеться про те, що розробникам вдалося знизити кількість використовуваної в електролізері платини, що тим самим скорочує і вартість пристрою в цілому.

Така технологія дозволяє не тільки знизити небезпеку вибухів і пожеж, відмовившись від зберігання газів в балонах, а й скоротити витрати на покупку і транспортування нових балонів замість використаних.

По посиланню https://svarkavita.com/category/svarochnye-gorelki-dlya-argonno-dugovoi-svarki-tig ви зможете вигідно придбати зварювальні пальники для агронно-дугового зварювання VITA, а також інше сучасне ефективне обладнання для зварювання, комплектуючі, розхідні матеріали, засоби індивідуального захисту.