В Японії запустили перше безпілотне таксі

27 серпня в Токіо (Японія) почався експеримент з перевезення пасажирів на безпілотних автомобілях по дорогах загального користування. Про це повідомляється на сайті таксомоторної компанії Hinomaru Kotsu.

Там же йдеться, що наважуючись на даний експеримент, таксомоторна компанія Hinomaru Traffic і ZMP (компанія-розробник диспетчерського додатку і системи бронювання) були націлені не тільки на усунення заторів на дорогах і зниження впливу на навколишнє середовище шляхом реалізації автоматизованої комерціалізації послуг таксі, а й «на підтримку вразливих людей і вирішення проблеми хронічного браку водіїв».

Суть експерименту така: безпілотне таксі на базі мінівена Toyota робить по 4 рейси на день в центрі японської столиці між двома районами з високою діловою активністю - Отематі і Роппонгі, в режимі «туди-назад». Протяжність маршруту - 5,3 км, оплата - 1500 йен. Бронювання поїздок здійснюється за допомогою смартфона.

Система автоматично управляє автомобілем, змушуючи його змінювати смуги руху, здійснювати повороти вправо / вліво, робити зупинки та ін. - в залежності від дорожніх умов. Звичайно ж, в екстреній ситуації людина може втрутитися в дії системи. Цікаво, що для того, щоб проїхати на такому автоматизованому таксі, японці проходили спеціальний тестовий відбір.

Даний експеримент триватиме з 27 серпня по 8 вересня (за винятком 2 вересня, коли прогнозуються погані погодні умови).

«Японська влада в минулому році виділили близько 2,85 трлн ієн (близько $ 25 млрд) на розвиток технологій безпілотного управління і створення нових поколінь екологічно чистих машин, - йдеться на сайті. - Влада розраховує, що до 2030 року кожна п’ята машина на японських дорогах буде їздити хоча б частково без участі водія».

Залишається згадати, що це вже не перша спроба запустити таксі в безпілотному режимі, і деякі з них закінчилися невдало. Так, в березні нинішнього року безпілотна машина Uber на смерть збила жінку в місті Темпе, передмісті Фінікса (Арізона, США). Експерти стверджують, що до нових технологій потрібно підходити з особливою обережністю, і тільки з 100% -ою «впізнаваністю» об’єктів на дорозі.

Замовивши послугу трансфер з аеропорта Салоніки в компанії «Rent a car» ви швидко, комфортно, безпечно і по доступній ціні доїдете до потрібного місця в Греції. В наявності великий вибір сучасних автомобілів різного класу у відмінному технічному стані, з водієм або без.