BMW представив мотоцикл наступного покоління

В рамках свого 100-річного ювілею, відділення автоконцерну BMW підготували різні концепти, дебют яких вже раніше відбувся. Останнім з них став незвичайний "мотоцикл майбутнього", який представило відділення Motorrad - BMW Motorrad Vision Next 100.

Отож, BMW розкрив четвертий і фінальний концепт з ювілейної серії Vision Next 100, який являє собою прогресивне рішення для світу мотоспорту. Новий BMW Motorrad Vision Next 100 був показаний на виставці в Лос-Анджелесі і приєднався до колишніх концепту від BMW, Mini і Rolls-Royce. 

Мотоцикл анонсує майбутнє двоколісної техніки в цифровому світі, де її слід розглядати не як засіб пересування, а як можливість уникнути повсякденної рутини. Один з основних моментів футуристичного мотоцикла BMW полягає в тому, що райдеру більше не потрібно надягати захисний костюм і шолом. Так званий самобалансуючий механізм дозволяє мотоциклу зберігати рівновагу як в русі, так і в статиці. Завдяки цій технології, мотоциклісти з будь-яким рівнем майстерності зможуть знайти свої особисті ліміти для ще більш захоплюючою їзди.

Незважаючи на динамічну зовнішність «оголеного» мотоцикла, Motorrad Vision 100 володіє розумним оформленням поверхонь, які захищають райдера від вітру і негоди так само ефективно, як і повноцінний обтічник. Крім того, системі рульового управління асистує гнучка рама, тобто коли райдер повертає кермо, він змінює напрямок всієї рами.

Силовий агрегат імітує стиль традиційного опозитного двигуна BMW, але це тільки видимість. Двигун цього транспортного засобу повністю електричний. Він також змінює форму, розширюючись назовні заради поліпшення аеродинаміки.

Рама транспортного засобу майбутнього зроблена з гнучкого вуглецю, це забезпечує підвищену маневреність на поворотах. Під час руху змінюється не тільки напрямок рульової частини, але також всього мотоцикла. При цьому шини Motorrad Vision Next 100 будуть пристосовуватися під будь-який тип дорожнього покриття.

Мотоцикл і його власник завжди пов’язані через спеціальний візор - по суті спеціальні окуляри, що показують релевантну інформацію на зразок ідеальних траєкторій проходження поворотів. Як ми вже згадали, стандартний захисний одяг вже не потрібен, а замість неї BMW розробив унікальний невагомий костюм, який зігріває або охолоджує мотоцикліста, а також надуває шийну секцію для додаткової підтримки та комфорту. Також костюм сигналізує про з’їзд маршруту або якийсь інший загрозу.