Обираємо фотошпалери: матеріал, текстура, кольорові і тематичні рішення

Сучасні фотошпалери відрізняються високою якістю, широким вибором текстур і можливістю нанести на їх основу довільне зображення. Найбільшою популярністю користуються такі теми: природні пейзажі, море, панорами, рослини і квіти, міста, космос, тварини, знаменитості, техніка, макрозйомка.

При виборі сюжету фотошпалер для інтер’єру житлових приміщень дизайнери практично не висувають ніяких обмежень, але для досягнення потрібного сприйняття слід дотримуватися деяких правил.

Матеріали фотошпалер

- Паперові - в силу своєї низької вартості користуються підвищеною популярністю.
 
- вінілові - міцніші і щільніші в порівнянні з паперовими, при цьому малюнок має високі показники стійкості.
 
- ламіновані - якісні фотошпалери цього виду мають термін служби не менше 15 років. Вони не вигоряють на сонці, легко миються, а по міцності перевершують паперові.
 
- фотошпалери на полотні - найдорожче рішення, при їх виробництві використовується шовк, льон і віскоза.

Вибір текстури для фотошпалер

Для більш точної передачі бажаної атмосфери приміщення варто враховувати текстуру - зовнішній шар, на який наноситься зображення. Від текстури залежить, яким буде малюнок на дотик (гладкий, шорсткий, рельєфний) і як буде виглядати (текстура тканини, піску, полотна).

- для міських і фентезійних сюжетів - гладкий вініл;

- для архітектурних споруд і живопису - полотно або штукатурка;

- для рослинних зображень - льон

Якість чорнила і довговічність фотошпалер

Довговічність фотошпалер залежить не тільки від матеріалу, але і від якості використовуваного чорнила. Для друку фотошпалер використовують такі види чорнила:

- чорнило на водній основі - високий ступінь дозволу друку, але низька стійкість до світла. Вони недостатньо добре лягають на поверхню ПВХ і вимагають ламінації, яка продовжує термін їх служби.
 
- сольвентні чорнила - стійкі до світла, води і стирання, однак не забезпечують високу роздільну здатність друку, володіють різким запахом і не рекомендуються для фотошпалер в інтер’єрі житлових або комерційних приміщень.
 
- екосольвентні чорнила - не мають запаху, але дуже нестійкі до абразивних засобів і стирання, для продовження терміну служби потребують покритті лаком.
 
- чорнило з закріпленням УФ-променями - володіють середньою стійкістю до вологи і сонячного світла, практично не мають запаху, не вимагають додаткової обробки поверхні, але мають високу вартість.

Як вибрати тон фотошпалер

Теплі тони (білий, помаранчевий, коричневий, рожевий, червоний) візуально зменшують приміщення, але в той же час роблять його камерним і затишним. Холодні відтінки (чорний, сірий, синій, блакитний, фіолетовий), навпаки, розширять простір. Зелений колір не належить ні до однієї категорії - він нейтральний. При поганому освітленні кімнати краще використовувати світлі фотошпалери.

Фотошпалери і призначення кімнати

Спальня - місце для відпочинку. Тому при виборі фотошпалер віддайте перевагу спокійним картинкам (абстракцій, квітів і рослин, морським пейзажам). На кухні будуть доречні «смачні» картинки їжі і напоїв, що збуджують апетит. У дитячій кімнаті відмінно впишуться кадри з улюблених мультиків дитини, яскраві фентезійні і казкові сюжети. Вітальня призначена для прийому гостей і розваг, в ній виграшно виглядатиме майже будь-який сюжет. 

Фотошпалери - цікавий спосіб задекорувати стіни. Особливу чарівність надає цьому виду декору сучасна техніка: чіткість графіки, насиченість колірної гами, багатющий вибір. При правильному виборі можна до невпізнанності змінити простір приміщення.

Фотообои - отличный вариант декорирования стен, именно с их помощью можно создать изысканный неповторимый стиль помещения, реализовать самые смелые дизайнерские фантазии. Также вас приятно удивит цена на фотообои в Украине от компании DSTrade, идеальное сочетание безупречного качества и доступной стоимости!