У Лондоні з’явився безпілотний велосипед

Лондонський стартап Sparky Automotive створив прототип безпілотного напівавтоматичного велосипеда. Використовуючи технологію гіроскопів, електровелосипед може самостійно пробиратися через пробки, зупинятися на переходах і пропускати пішоходів.

Термін «напівавтоматичний» означає, що контроль все-таки здійснює людина, але віддалено. Вона керує швидкістю і напрямком руху через бездротове підключення за допомогою встановлених на кермо дзеркал, які транслюють потокове відео. До речі, в інтернет-магазині profirider.com можна вигідно придбати сучасні нові і б/у велосипеди, велоаксесуари, а також інші різноманітні якісні товари для спорту по доступній вартості.

«Управління електричним велосипедом, якщо подумати, нічим не відрізняється від управління дроном. Перевага в тому, що міський велосипед не може налетіти ні на кого помилково, так що отримати ліцензію буде простіше. Ретельно все обдумавши, ми зрозуміли, що у такого апарату є безліч варіантів застосування. Наприклад, допомагати літнім та інвалідам з покупками і швидко доставляти невеликі посилки без витрат на водія» - прокоментували свою розробку творці незвичайного велосипеда.

Стартап Sparky був заснований групою Brunel University Alumni. Їх першим прототипом став звичайний трьохдверний хетчбек з електричним мотором, який міг переміщатися без підзарядки на 250 км. Велосипедні доріжки, що з’явилися останнім часом, дозволять безпілотнику переміщатися з меншим ризиком для оточуючих. Залишилося зрозуміти, чи стануть звичайні велосипедисти поступатися йому дорогу? І що якщо хто-небудь захоче його вкрасти?

Щодо другого питання, то інший стартап Fortified Bicycle розпочав виготовляти і продавати «неприступні для злодіїв і водонепроникні» велосипеди і запчастини до них - непроколювані покришки, незнімні замки, фари і сидіння. Мета - зробити рух безпечнішим, цивілізованішим і «зеленішим».

Всі елементи конструкції велосипеда кріпляться спеціально розробленими болтами, які неможливо зняти звичайним універсальним гайковим ключем. Крім того, всі велосипеди зареєстровані на своїх власників, як автомобілі. Якщо його крадуть, стартап підключається, веде переговори з владою, моніторить торгові майданчики Craigslist або eBay, де осідає більшість крадених велосипедів. Якщо це не допомагає, компанія замінює його на новий протягом 24 годин, безкоштовно.

«Все, що ми хочемо зробити - це допомогти велосипедистам, полегшити їм життя і залучити більше людей до їзди на велосипедах», - говорить співзасновник Fortified Bicycle, підприємець Слава Менн, який заснував стартап в 2011 році, після того, як його друга вночі збила машина, тому що хтось напередодні вкрав фари з його велосипеда.