Фактор безпеки при виборі дитячої коляски

Незважаючи на функціональні можливості дитячої коляски, мабуть найважливішим фактором при покупці цього незамінного атрибуту для Вашого малюка вважається безпека.

Відсутність загрози для дитини має бути пріоритетом у виборі потрібної моделі. Наприклад, коляски-тростини не забезпечують необхідної підтримки для спини і голови немовляти, деякі прогулянкові коляски, а також коляски, що складаються містять багато небезпечних сполучень і дрібних деталей, про які дуже допитлива дитина може поранитися. Уникнути цих, та інших небезпек можна, придбавши в інтернет-магазині lapusya.com дитячі коляски з Польщі, повірте, у них ваше маля буде почуватися чудово!

Також безпека Вашої дитини залежить від зручності у використанні і можливості маневрування дитячого транспорту. Якщо Ви проживаєте на дуже жвавій вулиці і Вам часто доводиться маневрувати вузькими проходами і переповненими тротуарами, то в цьому випадку краще віддати перевагу міцному візку невеликих розмірів

В разі, якщо Вам доводиться часто їздити громадським транспортом - ідеальним варіантом стане компактна модель, яка може складатися, якщо ж Ви часто користуєтеся автомобілем, подорожуєте, виїжджаєте за межі міста Вам підійде мобільна коляска-тростина.

На рахунок аксесуарів, як фактора безпеки Вашого малюка про час пересування, то вибір купувати їх відразу з коляскою, чи ні - тільки за вами. Однак, слід врахувати, що окрема покупка додаткових атрибутів, таких як дощовик, захист від сонця, сумки для речей, буде коштувати значно дорожче, ніж в комплекті з коляскою, при цьому існує ризик, що бракуватиме відповідних розмірів або кольору.

Зараз ми спробуємо класифікувати основні чинники безпеки при виборі будь-якої моделі дитячої коляски:

- Безпечна коляска не може мати будь-яких з’єднань або гострих деталей в зоні розміщення малюка. Варто перевірити навіть частини моделі, куди малюк можливо не зміг би дотягнутися, адже від природи діти дуже допитливі, тому так важливо вберегти їх від негативних наслідків цієї допитливості.

- Потрібно вибирати модель дитячої коляски відповідно до віку і розміром малюка, і в цьому випадку коляска “на виріст” - абсолютно неправильний варіант, який може нашкодити дитині.

- Звертати увагу на стійкість моделі коляски. Чим ширша відстань між колесами і нижча загальна висота, тим безпечнішою вважається модель, адже в цьому випадку ризик перекинутися або сильно нахилитися є мінімальним.

- Наявність і діапазон страхування ременем безпеки. У цьому випадку кращим варіантом буде модель з п’ятьма ременями: на плечах і між ніг, які з’єднуються ще одним ременем на поясі - це забезпечить максимальну безпеку навіть для найбільш непосидючого малюка.

- Зручний вид гальмування. Сучасні виробники дитячих атрибутів укомплектовують свої моделі різними видами гальмування - від спеціальних педалей до кнопковим варіантів. Однак, як показує практика, найбільш безпечними є моделі з поєднанням декількох видів гальмування, особливо з найбільш надійними гальмами, які приєднуються безпосередньо до коліс.

- Важливо стежити за розміщенням інших речей в колясці, таких як сумка, дощовик або кошик, таким чином, щоб ніщо не виступало за лінію задніх коліс. Краще вибрати таку модель, де ручка управління знаходиться на рівні Вашої талії.

Наостанок хочемо нагадати - навіть якщо Ви придбали найдорожчу коляску відомого бренду, завжди дотримуйтесь правил експлуатації виробу та техніки безпеки під час перевезення Вашого малюка. Не залишайте дитину одну без догляду в колясці, навіть якщо вона заснула, а також не забувайте ставити коляску на гальмо.