Xiaomi випустила «розумний» нашийник для собак з GPS і калькулятором калорій

Компанія Xiaomi випустила корисний і досить стильний аксесуар для собак - «розумний» нашийник PetBit. Точніше, це знімний трекер, який можна підчепити на будь-який нашийник.

Новий гаджет став 204-им пристроєм на нещодавно створеній краудфандінговой платформі Youpin (MIJIA). Xiaomi Petbit зараз доступний за ціною 199 юанів ($ 31).

Це вже не перший трекер для собак від Xiaomi. Компанія також випустила Xiaomi Smart Dog Button, але ця модель має більш потужний акумулятор.

Новий пристрій випускається під брендом Petbit і володіє 4 основними функціями. Хороша ємність батареї дозволяє працювати трекеру протягом 30 днів, а це значить, що господар має більше часу на пошуки втраченого вихованця. Пристрій також використовує три різних сервіси для визначення місця розташування. Одними з них є GPS і навігаційна система Beidou, яка працює не тільки в Китаї, але і у всьому світі. Трекер також використовує точку доступу Wi-Fi Baidu для служб відстеження. За допомогою цих трьох сервісів, знайти втраченого вихованця буде набагато простіше.

Крім того, Xiaomi Petbit вміє підраховувати кількість витрачених собакою калорій і подолану нею відстань.

До смартфону пристрій підключається за допомогою спеціального додатку, в якому будуть доступні всі дані. За допомогою програми можна розміщувати інформацію про втрачену тварину, щоб будь-хто, хто знайшов вашого улюбленця, зміг повернути його вам. Дану інформацію можна отримати шляхом сканування баркода на трекері. Баркод підсвічується синім кольором, що обов’язково повинно звернути вашу увагу.

А дещо раніше вчені Державного університету Північної Кароліни створили прилад, який повідомляє власникам, якщо їх собака захворіла або засмучена.

Оскільки собаки зазвичай висловлюють погане самопочуття за допомогою дихання, поз і частотою пульсу, господарям з поганим зором або іншими захворюваннями може бути важко зрозуміти, що з їх вихованцями щось не так. Пристрій вимірює ці показники і передає сигнал власнику, якщо собака хвора, перегрілася або стомилася.

«Особливо це важливо у випадку собак-поводирів, яких спеціально дресирують зберігати спокій і не привертати увагу до себе на людях», - зазначив доцент університету Девід Робертс.

Пристрій також здатен повідомити про те, що собака засмучена або збуджена, і їй потрібно відпочити. Сигнал передається через легку вібрацію. Один сесор встановлений під великим пальцем і інформує про серцевий ритм, а інший - про частоту дихання. Якщо обидва сенсори інтенсивно вібрують, слід негайно зупинитися і з’ясувати, що сталося.

Каждый владелец собаки или кошки желает здоровья и благополучия своему питомцу. Порадуйте же их хорошим кормом, а где его взять - однозначно на zoo.com.ua! Идеально сбалансированый состав, высокий уровень минералов и витаминов, отличные вкусовые качества. Да что там говорить, просто почитайте Royal Canin отзывы, этот корм рекомендуют как рядовые владельцы домашних животных, так и эксерты.