Відбулася прем’єра четвертого покоління Apple Watch

12 вересня компанія Apple представила Apple Watch Series 4, годинник з абсолютно новим дизайном і новими технологіями. Вони допомагають вести ще більш активний спосіб життя, краще стежити за здоров'ям і завжди залишатися на зв'язку. Смарт-годинник отримав оновлений дизайн, збільшені екрани і унікальну функцію ЕКГ.

Як і раніше, пристрої будуть доступні в двох розмірах, однак тепер це не 38 і 42 мм, а 40 і 44 мм. Дисплеї при цьому були збільшені на 35% і 32% відповідно. Екранні рамки тепер менш помітніші, а дизайн в цілому став більш обтічним. Варто зазначити, що в соцмережах багато користувачів розкритикували дизайн нового пристрою, якщо ж і вам він не до вподоби, то можете на сайті Komandirskie.com оцінити чудові моделі годинників “Амфибия”.

Всі циферблати і додатки Apple Watch Series 4 були перероблені під збільшені дисплеї. Перед очима буде більше дійсно корисного контенту, що особливо помітно на модульному циферблаті, який відображає тільки обрану вами інформацію.

Годинники отримали новий двоядерний чіп S4, який вдвічі потужніший процесора минулого покоління. Крім швидкості роботи, була помітно підвищена точність вимірювань частоти серцевого ритму і всіх спортивних показників. Це стало можливим за рахунок застосування нового пульсоміра, акселерометра і гіроскопа.

За допомогою оновлених датчиків Apple Watch тепер можуть визначити, коли ви спіткнулися або ж посковзнулися. Якщо після падіння ви не встаєте, годинник автоматично може викликати службу порятунку. Правда, ця функція буде доступна тільки в США.

Watch Series 4 тепер будуть попереджати про занадто повільне серцебиття і виявляти перші симптоми захворювань серця. Більш того, годинник зможе зробити ЕКГ. Для цього потрібно лише прикласти палець до коліщатка Digital Crown. Звіт з усіма показниками буде доступний в додатку «Здоров’я».

Apple вдалося отримати дозвіл від Управління по контролю за продуктами і ліками (FDA) США, яке схвалило використання годинника в якості медичного пристрою. Це дозволяє говорити про дуже високу точность вимірювань. Конструкція пристрою повністю перероблена з урахуванням поліпшення прийому сигналу стільникового зв’язку. Крім того, всередині тепер покращений динамік і мікрофон, що прибирає відлуння.

По частині автономності кардинальних змін нема. Як і раніше, користувачі зможуть розраховувати на повний день активного використання або до 6 годин у режимі тренування на відкритому повітрі.

Watch Series 4 (GPS) будуть коштувати від 399 $. У продажу вони з’являться вже 28 вересня. Версію Apple Watch Nike + можна буде замовити на офіційному сайті Apple з 14 вересня, а в наявності вони з’являться 4 жовтня.