Tesla випустила бездротову зарядку для смартфонів

Якщо на виробництві електрокарів компанії Tesla не вдається заробляти, то ось на бренді у неї це виходить дуже навіть добре. Є серед продуктів компанії лінійка корисних і не дуже дрібниць «Лайфстал», які можуть стати в нагоді в повсякденному житті і орієнтовані на привидів бренду. Там ви знайдете термоси, футболки, кепки, дитячі Tesla Model S і навіть Powerbank для смартфонів. А тепер там ще й з'явився зовнішній акумулятор Wireless Charger з технологією бездротової зарядки Qi на 6000 мАг.

Зарядний пристрій Tesla Wireless Charger вартістю $ 65 фактично виконує кілька функцій. Він буде бездротовим чином заряджати пристрої з підтримкою Qi, а завдяки вбудованій батареї ємністю 6000 мАг і кабелю USB-C також може діяти як блок живлення і повербанк (навіть для тих смартфонів, які не підтримують бездротову зарядку).

В аксесуар також включений порт USB-A, тому його можна використовувати зі смартфонами, які не мають порт USB-C, а також для підзарядки акумулятора всередині зарядної панелі. На веб-сторінці також було показано, що Tesla Wireless Charger буде доступний як в чорному, так і білому кольорах і забезпечить смартфону 21 годині роботи в режимі розмови або 18 додаткових годин інтернет-серфінгу. В якості бездротового зарядного пристрою він пропонує 5 Вт потужності і 5 В / 1,5 А для дротового зарядки.

Варто зазначити, що подібні гаджети можна знайти на Amazon всього за 10 доларів, але Tesla позиціонує свою продукцію як преміальну. Також на сайті https://cylinder.com.ua/aksessuary_dlya_smartfonov можна вигідно придбати якісні повербанки, а також інші корисні аксесуари для смарфонів.

А дещо раніше компанія Elecjet розробила перший у світі зовнішній акумулятор на основі графену ємністю 6000 мАг. Звичайно ж на відміну від літій-іонних акумуляторів Elecjet Apollo має ряд переваг. По-перше - це швидка зарядка гаджетів. Наприклад, iPhone X на половину заряджається за півгодини, такий же час показує і Samsung Galaxy S8.

Apollo сумісний з багатьма адаптерами живлення USB, тобто якщо ви подорожуєте або опинилися далеко від будинку, то «саме той» адаптер не потрібен. Сумісний також з Nintendo Switch, Apple MacBook, ноутбуком Lenovo, ноутбуком Dell або ноутбуком HP. Розробники компанії Elecjet Apollo випробували акумулятор на сучасних смартфонах. В результаті тестів за замовчуванням комплексний ЗУ моноблок заряджається за 3 години, а представлена ​​зовнішня АКБ зуміла скоротити цей час удвічі.

Сам Apollo теж вміє заряджатися, для повного заряду потрібно 20 хвилин, і на виході виходить 40 ват потужності, що цілком собі вистачає і для смартфонів, і для планшетів з ноутбуками. Один із співробітників Elecjet Уейд Лам, каже, що

Деякі вчені говорять про те, що використання графена може бути небезпечно для навколишнього середовища. Але без доказової бази це просто розмови. А переваги за рахунок його характеристик, багатообіцяючі.