Переваги і особливості розміщення зовнішньої реклами

Останнім часом зовнішня реклама користується величезною популярністю. І це не випадково, адже вона впливає на людину ненав'язливо на відміну від радіо або телереклами, тим самим не викликаючи жодних негативних емоцій.

Найбільш поширені варіанти «наружки» - це білборди, електронні табло, реклама на транспорті і в ліфтах, відеоекрани та багато іншого. Зовнішня реклама розміщується в місцях з високою прохідністю, тому що чим більше людей її побачить, тим вищий буде від неї ефект. Однак, як і інші види рекламних носіїв, вона має як переваги, так і недоліки, зупинимося на них більш детально.

Основні переваги зовнішньої реклами

Рекламна інформація, розміщена на вулиці часто потрапляє в поле зору потенційних клієнтів. Люди щодня проїжджають повз або поруч проживають неодноразово бачать її протягом дня.

Зовнішня реклама, якщо вона виконана дійсно професіонально і креативно, а прикладом можуть служити роботи рекламної компанії “BFG Promotion”, представлені на https://bfg.in.ua/, привертає увагу і тривалий час впливає на цільову аудиторію. Розташовується вона повсюдно і подобається це людині чи ні, але вона досить часто кидається їй в очі.

Ще одна перевага «наружки» - це мобільність. Її можна розміщувати над проїзною частиною у вигляді розтяжки, на стовпах, в торгових центрах, офісах і інших місцях скупчення людей.

Зовнішня реклама є прекрасним доповненням рекламі на телебаченні, радіо та друкованих виданнях. Причому такий метод поєднання один з найбільш ефективних.

Особливості і застереження розміщення

Рекламна інформація повинна бути подана в стислій формі, щоб людина встигла прочитати її за 2 - 3 секунди. А так як час на ознайомлення обмежена, то вона повинна «чіпляти» з першого погляду.

Негативний вплив на якість зображення можуть надавати погодні умови, тому потрібно постійно стежити за його станом.

Зовнішня реклама досить дорога, через що не підходить для проведення короткострокових рекламних кампаній. Як правило, рекламний щит можна орендувати на термін від 1 до 3 місяців.

Щоб «наружка» ефективно працювала, дуже важливо правильно вибрати місце розміщення. Ідеальним варіантом є автомобільні дороги з великим потоком транспорту. Якщо ж розташувати білборд в зоні поганої видимості, то вагомого результату від такої реклами не варто очікувати.

Що стосується тексту, то він повинен бути максимально лаконічним, цікавим і привабливим. Прекрасним доповненням до рекламного тексту будуть великі фотографії або яскраві картинки, це дозволить в свідомості у глядача закріпити необхідний образ.