Ідеї оригінальних табличок на будинок

Кожен власник будинку хоче, щоб саме його житло виглядало якнайкраще і симпатичніше. На шляху до досягнення цієї нелегкої мети доведеться зіткнутися з багатьма проблемами і завданнями, які потрібно вирішити. Однією з них є виготовлення красивї адресної таблички. Фактично кожен доглянутий будинок, де люди дбають про зовнішній вигляд свого житла, обладнаний нею.

Цей предмет виконує роль не тільки чисто прикраси, але і в той же час знака, який інформує інших людей, електриків, листоноші або далеких родичів, що зібралися в гості, про те, що вони на правильному шляху (або неправильному).

Обладнавши на своєму будинку подібну табличку, Ви не тільки прикрашаєте своє житло і робите його більш домашнім, затишним, дивлячись з боку, але приносите і користь людям, які в процесі блукання по місту чи селі в пошуку потрібної адреси.

Зробити табличку на будинок своїми руками не складно, головне підходити до цього креативно і з інтересом. Багатьом здається, що табличка - це простий шматок металу, який просто висить на фасаді будівлі і виконує всього одну функцію. Але ж можна підійти до цього оригінально, чи не так?

Якщо зробити красиву табличку, вона зможе не тільки вказувати номер будинку, але і прикрашати екстер’єр, що буде непоганим доповненням.


Підбираємо матеріал

Матеріал таблички є не тільки запорукою міцності і довговічності, але і візуальною прикрасою, він доповнює оформлення цього виробу. Також матеріал важливий для нанесення різних візерунків або зміни форми вироби.

Наприклад, з дерева можна вирізати красивий малюнок, а з металу зробити лист будь-якої форми і нанести на нього фарби. В цілому, найчастіше виготовляють таблички з таких матеріалів:

- нержавіюча сталь;

- ПВХ;

- шматки дерева;

- більш цінні метали;

- міцне скло.

Нержавіюча сталь вважається запорукою міцності, так як їй не страшні погодні умови. Як правило, цей матеріал є стандартним, якщо замовляти табличку у фірм, які займаються їх масовим виробництвом.

Відносно фантазії і виготовлення своїми руками, з нержавійки найчастіше роблять різні візерунки, потім наносять на них фарбу і написи. Якщо хочеться виконати щось на зразок кованих виробів, то в такому випадку краще взяти залізо, ніж сталь.

ПВХ вважається тим самим матеріалом, який більш схильний до творчості. В основному на заході роблять таблички з ПВХ, так як вони навіть надають трохи солідності будівлі.

З ПВХ також можна зробити цікаві прибудови і зовсім не важливо куди вішати табличку - на паркан чи фасад. Виготовити власноруч якусь споруду у формі воза або що-небудь інше - відмінний варіант, щоб виділитися.

Якщо хочеться здатися ще більш особливим, можна взяти шматки деревини і зробити з них справжню ручну роботу. Наприклад, обрізати шматок колоди, прикрасити його і нанести знаки - то, що рідко взагалі можна десь зустріти. Виявляється, звичайні дерев’яні таблички можна зробити ще гарнішими!

Ідея створення таблички на будинок з металу не обмежується однією нержавіючої сталлю. Можна трохи зібрати коштів і зробити справжній шедевр з латуні, міді або бронзи, але для цього потрібні додаткові навички та відповідний інструмент.

Ковані вироби жовтого кольору останнім часом набирають все більшої популярності, багато хто хоче мати у себе на будинку щось подібне. Але якщо немає знань і досвіду в роботі з цими металами, таку табличку простіше буде замовити.

Один з найбільш значних і красивих, а головне - поширених матеріалів, є міцне або органічне скло. Завдяки його прозорим властивостям, можна зробити табличку в стилі «хай-тек», повністю відрізняючись від маси інших «сільських» матеріалів.

Прозора табличка різноманітної форми з темною написом - це те, що гідно прикрасить фасад будь-якого будинку. Працювати зі склом не складно - досить лише купити звичайний склоріз.

Оригинальные литые адресные таблички на дом из металла предлагает компания Gruar. Эти изделия отлично сочетают в себе полезный ориентир, и настоящее художественное произведение, способное украсить жилище, подчеркнать статусность и изысканный вкус его обитателей.