У Китаї запустили найбільшу в світі фабрику 3D-друку

За рік принтери фабрики, яка відкрилася в міському окрузі Іньчуань, в змозі надрукувати продукції масою в десятки тисяч тонн. Компанія Kocel Group, котра реалізувала цей проект стверджує, що це перше підприємство такого масштабу, що спеціалізується на литві за допомогою технології 3D-друку.

На сайті msbud.com/agricultural-objects/ ви дізнаєтесь про діяльність компанії MSBUD, яка займається проектуванням і будівництвом промислових, сільськогосподарських  і логістичних об’єктів різної складності.

Спеціально для фабрики створили і зібрали 12 великих принтерів. Разом з ними будуть працювати промислові роботи і інші машини, що автоматизують процес.

Проект вартістю 1,28 млрд юанів (приблизно 186 млн $) профінансував китайський металургійний концерн Kocel Group Limited, що зацікавився ідеєю адитивного виробництва ливарних форм в 2012 році. До зведення і оснащення фабрики в Іньчуані обладнанням власної розробки приступили два роки тому.

Виробничі цехи обладнані дванадцятьма крупноформатними 3D-принтерами, що здатні вибудовувати моделі з піску за допомогою струменевих головок. Розрахункова потужність підприємства складає близько двадцяти тисяч тонн ливарного оснащення, що дозволить відливати не менше десяти тисяч тонн металевих виробів.

Усередині цеху - охолоджене кондиціонерами повітря, білі стіни, а саме виробництво звільнилося від шкідливих викидів. При цьому в зміну виходять всього сім чоловік, повідомляє China Daily - цього достатньо для контролю всього виробничого процесу.

За словами інженерів, по продуктивності такий завод в п’ять разів перевершують традиційне ливарне виробництво такого ж масштабу. Як стверджує заступник генерального директора інноваційного центру Kocel Лю І, це перша в світі фабрика, що спеціалізується на аддитивному виробництві ливарних форм.

Раніше оснащення для лиття блоку циліндрів дизельного двигуна складалася з двадцяти частин, виготовлення займало вісім днів, а на підготовку майстрів йшло до шести місяців. 3D-друк, з іншого боку, скорочує тимчасові витрати до одного дня, зменшує кількість компонентів оснащення, та ще й дозволяє знижувати допуски з 1 до 0,3 мм. За оцінкою керівництва підприємства, в цілому аддитивная модель підвищує ефективність виробництва в три-п’ять разів.

Завод в Іньчуані - ще одне підтвердження того, що традиційному виробництву вже все складніше конкурувати з всемогутнім 3D-друком. На 3D-принтерах друкують деталі військових кораблів, велосипеди, корпуси човнів і багато іншого. А компанії почали змагатися в тому, хто створить більший і продуктивніший принтер.