Рекомендації по чищенню рулонних штор в домашніх умовах

Тканинні ролети займають почесне місце в оформленні інтер'єру. Вони захищають будинок від сонячних променів і надають вікнам індивідуальність. Але через деякий час виникає питання: чи можна прати рулонні штори? Які заходи вжити, щоб вони максимально довго виглядали привабливо?

Як прати рулонні штори з тканини: секрети і поради

В першу чергу потрібно засвоїти для себе правило: прати тканинні ролети вкрай не бажано! При виготовленні вони обробляються спеціальним розчином, який перешкоджає забрудненню. Під час прання цей захист вимивається. Але бувають випадки, коли вологе чищення тканинних штор необхідне. Якщо без нього ніяк не обійтися, запам’ятайте важливі поради:

• часткове чищення рулонних штор без зняття. Воно можливе лише в разі невеликого забруднення. У такій ситуації необхідно вологою губкою з нейтральним миючим засобом змочити і злегка протерти плями. Після цієї процедури важливо чистою губкою добре змити засіб для чищення з поверхні і просушити тканину.

• якщо потрібне повне прання полотна ролети, виріб необхідно зняти з тримача, розкласти у ванній і акуратно нанести на всю поверхню нейтральне засіб для чищення, розведене водою. При цьому поверхню не варто сильно терти. Після обробки миючий засіб потрібно добре змити і розкласти штору в горизонтальному положенні для просушування. Прасувати виріб заборонено!

Виходячи з вищесказаного, можна зробити висновок, що прання тканинних штор - делікатна робота, тому важливо правильно доглядати за ними, уникаючи сильних забруднень.

До речі, якісні красиві рулонні штори закритого типу в Києві пропонує компанія EuroRolet.

Поради по догляду за тканинними ролетами

Щоб тканинні штори прослужили довго і виглядали як нові, за ними потрібно ретельно доглядати. Тут потрібно запам’ятати кілька важливих принципів:

• не купуйте бюджетний варіант тканинних ролетів. Чим дешевший матеріал, тим менше готовий виріб просякнутий спеціальним розчином, відштовхуючим пилюку;

• використання штор з тканини заборонено поряд з опалювальними приладами, в приміщеннях з високою вологістю і підвищеним ступенем забрудненості;

• під час прибирання приміщення або миття вікон тканинні штори бажано згортати в захисний тубус;

• провітрювання приміщення позбавить матеріал від пилу, що накопичився і сторонніх запахів;

• навіть знаючи, як прати рулонні штори, все ж краще періодично очищати їх м’якою насадкою пилососа, а в серйозних випадках - віддавати фахівцям в хімчистку.

Тільки завдяки правильному догляду та своєчасній реакції на забруднення можна надовго забезпечити гарний вигляд ваших вікон. Прості поради допоможуть вам уникнути зайвих витрат, і вибрані одного разу тканинні штори ще довго будуть забезпечувати захист приміщення від сонячних променів.