Як виглядає вибух найбільшого феєрверку в світі

31 грудня Новий рік в ОАЕ зустріли запуском феєрверку тонною вагою і діаметром півтора метра, і в результаті поставили рекорд, що офіційно увійшов до Книги рекордів Гіннесса.

Авторами даного “полотна” виступила американська компанія Fireworks by Grucci, одна з найстаріших на землі піротехнічних компаній, що працює з 1850 року, і котра неодноразово брала участь в організації грандіозних шоу феєрверків по всьому світу.

Заряд зробили в США, потім на кораблі відправили в ОАЕ, де техніки зібрали його і завантажили в пушку вагою 7 тонн і довжиною 7 метрів, укопану майже на 4 метри в землю. Заряд досяг висоти 670 метрів, перш ніж вибухнув, а всы іскри безпечно впали в воду навколо острова Аль-Марджан.

А як все це виглядало, ви можете побачити в представленому відео. До речі, завітавши до магазину піротехніки piros.com.ua ви зможете придбати чудові оригінальні феєрверки, салюти, петарди, піротехнічні ракети, римські свічки.

Варто зазначити, що це не перше подібне дійство в ОАЕ. Щось подібне можна було спостерігати тут на новорічні свята у 2014 році, а організувала шоу та ж американська Fireworks by Grucci

​​Новорічне шоу тривало приблизно шість хвилин. За цей час з 400 точок було випущено всього 400 000 феєрверків. Таким чином, попередній рекорд, встановлений в Кувейті в 2012 році - 77 000 феєрверків, залишився далеко позаду. У шоу були задіяні хмарочос Бурж Халіфа, вітрилоподібна будівля готелю Бурж-ель-Араб і весь острів Пальм. Почалося дійство з зворотного відліку - сліпучі спалахи у вигляді чисел від 10 до 1 по черзі спалахували на темному тлі Бурж Халіфа, повзучи вгору.

У підготовці святкової програми брали участь більше 200 фахівців, які в цілому витратили на це 5000 годин роботи. Запуски і фонограму синхронізували до мілісекунди за допомогою 100 комп’ютерів, повідомляє Gulf Today. ABC News стверджує, посилаючись на неофіційні дані, що шоу коштувало близько $ 6,7 млн.

Gulf Today зазначає, що святковий феєрверк повинен надати позитивний ефект на туристичний сектор економіки ОАЕ і на роздрібну торгівлю.

На Новий рік в Дубай прибули десятки тисяч іноземних туристів і більша частина жителів ОАЕ. Всі готельні номери з видом на узбережжі були заброньовані ще в середині року. Місця на центральній набережній і пляжах міста були також зайняті глядачами. Туристичні судна за $ 20 пропонували всім бажаючим морську прогулянку з 20-хвилинної зупинкою на спеціальній водній стоянці, з якої можна було спостерігати за цим фантастичним дійством.