Народні прикмети про обручки

Придбання обручок - це давня добра традиція, що в повній мірі відображає вічну любов двох люблячих сердець, вірність і серйозність намірів.

Розглядаючи стенди ювелірних магазинів з безліччю дорогих прикрас, молодята часто задаються питанням: «Як правильно вибрати обручки, щоб вони не тільки заворожували своєю красою, а й принесли їх союзу щастя?». На допомогу приходять народні прикмети і забобони. Вірити в них чи ні, вирішувати тільки вам, але знати їх точно варто.

Якими повинні бути обручки?

Обручки повинні бути однаковими і гладкими, без різьблення або написів, що віщує парі спокійне і утихомирене сімейне життя, наповнене гармонією і взаєморозумінням. І не важливо, віддасте перевагу ви обручці зі срібла, золота або платини, головне, щоб у них була гладка і рівна поверхня

Любителям прикрас з камінням приходить на допомогу інше марновірство - прикраси з діамантами обіцяють молодим достаток і достаток грошей.

Де і коли купувати обручки?

Купувати обручки краще в один і той же день в одному магазині, що обіцяє молодятам єдність їхніх думок і душ в шлюбі. А ось стосовно того, чи можна купувати обручки заздалегідь, заборон немає, тому сміливо вирушайте за покупкою прикрас тоді, коли вам захочеться! У звязку з цим хочеться порадити інтернет-магазин https://золотой-сфинкс.com/rings/wedding-rings/, тут представлено широкий асортимент чудових оригінальних обручок на любий смак.

Чи можна використовувати чужі перстені в якості обручальних?

Народні повір’я свідчать, що якщо ви будете використовувати обручки інших людей, наприклад, батьків, то можете повторити їх долю. В принципі, якщо ваші батьки живуть в шлюбі досить довго і щасливо, то нічого поганого в цьому немає. Якщо ж їх союз був не міцний, у домі панували чвари і непорозуміння , то краще відмовитися від цієї ідеї і купити для себе нові прикраси.

Іноді у подружжя виникає таке питання: «Чи можна носити обручку чоловіка дружині?». Забобонів з цього приводу немає, тому, якщо вам хочеться, ви цілком можете це робити.

Обручка впала на розписі

Вважається, що впустити кільце під час реєстрації це погана прикмета, яка передвіщає молодим біди і нещастя в шлюбі. Якщо ж це все-таки сталося, виправити ситуацію допоможуть прості дії: протягніть ниточку через перстень, а потім вже надягайте його на палець. А після церемонії спаліть ниточку, вимовивши таку фразу: «Спали вогонь всі наші біди і смутки!».

Чому молодятам не можна торкатися до порожньої коробочці для обручок?

Згідно з однією з прикмет молодятам не можна після церемонії брати в руки коробочку без обручок, це до сімейних негараздів. Зате той, хто забере цю коробочку, дуже скоро теж буде надягати на палець своєї другої половинки обручку. Чому зазвичай її і віддають незаміжній подружці нареченої або вільному дружбі нареченого

Чи можна давати міряти обручку іншим людям?

Згідно з народними прикметами і забобонами не можна давати міряти ваші обручки, так як ви тим самим віддаєте сімейне щастя іншій людині. Якщо ж ви не можете відмовити в такому проханні, то передайте колечко людині не прямо в руки, а покладіть його на стіл або іншу поверхню. Ще більша заборона пов’язана з тим, якщо хтось намагається зняти з вашого пальця обручку! Не дозволяйте таке робити, якщо хочете, щоб ваш союз тривав ще не один десяток років!

Втратити або знайти обручку - яка прикмета?

Є прикмети, пов’язані з обручкою не тільки до і під час весілля, а й після неї. Втрата її віщує розставання зі своєю другою половинкою. Пояснюється таке марновірство досить просто: обручки, як чоловік з дружиною, - єдине ціле, а якщо ви втрачаєте хоч одну з них, то цілісність вашого союзу порушується, він може легко зруйнуватися.

Що робити, якщо втратив обручку ваш чоловік? Не панікуйте, адже це всього лише прикмета, і лише від вас залежить, яким буде ваш союз. Та й багато пар через деякий час купують собі нові прикраси - так само можете зробити і ви!