Розвиваємо малюка: спортивний куточок для дітей

Дитині необхідно якомога більше рухатися. Це вкрай важливо для правильного розвитку організму, зокрема мускулатури. Щоденні зарядки, фізкультура в дитячому садку - все це, звичайно, добре. Однак, як бути, якщо вашу дитину, з яких-небудь причин, не можуть взяти в дитсадок, а найближчий дитячий майданчик погано обладнаний, та й часу постійно стежити за дитиною, немає?

Как правило дети постоянно пребывают в движении, и главной задачей взрослых - направить эту безудержную энергию в правильное русло. Компания «Спортбогатырь» предлагает надежные эффективные детские спорткомплексы для дома, это идеальное решение не только для физического, но и интеллектуального развития.

Вихід один: організувати дитячий комплекс прямо в дитячій кімнаті. Ваш малюк, безсумнівно, буде дуже радий такому подарунку! Вам не потрібно буде постійно за ним бігати, шукати його, ви будете впевнені, що він удома, і з ним все в порядку.

Дитячі комплекси різноманітні: дерев’яні та металеві, що кріпляться до стіни і в розпір. Металевий можна використовувати як на вулиці, так і в будинку. Вибираючи такий комплекс, дивіться, щоб він був не дуже слизьким. Якщо в приміщенні достатньо місця, то актуальніше купити комплекс відразу для всієї родини, який здатний витримати і дорослої людини.

Дерев’яні комплекси витримують меншу вагу, тому це не кращий вибір для великої родини. Однак, це відмінний варіант для одного-двох дітей. Дерев’яний комплекс менш травматичний, ніж металевий, і до того ж екологічний. Який з них краще вибрати вирішувати тільки вам.

З чого може складатися спортивний комплекс

Сходи - присутній практично у всіх дитячих комплексах. Вибираючи сходи, слід враховувати ріст дитини: чим вона менша - тим менший крок її сходинок.

Кільця - діти обожнюють їх. Спочатку повисіти, потім покрутитися, підтягнутися, і з кожним разом вони робить це швидше і з великим ентузіазмом. Виконувані вправи позитивно позначаються на розвитку м’язів малюка. Дуже важливо, щоб руки дитини не зсковзували з кільця.

Гойдалки - їх люблять навіть дорослі. Дитина може дуже тривалий час безтурботно кататися, забувши про все на світі! Часто діти забираються на сидіння з голими ногами, тому при виборі дерев’яного виробу обов’язково переконайтеся, що там немає задирок.

Канат - річ дуже корисна, зміцнює м’язи і волю дитини. Але явно є зайвим для маленьких діток, у яких вийде тільки трохи повисіти.

Мотузкові сходи - дуже цікава дітям вже з двох років. Однак, спочатку, нижній її кінець краще закріпити, інакше при першій же спробі залізти на неї, дитина може відразу ж зірватися.

Гірка - ну, яка ж дитина її не любить! Варто тільки запитати, і вона відповість вам, що гірка повинна бути. Рекомендується встановлювати в більш просторих приміщеннях.

Мати - головне, для чого вони призначені, це забезпечення безпеки. Постеливши пару матів під дитячим комплексом, можна залишатися спокійним, що дитина зірвавшись не вдарив об підлогу. Також дітям дуже цікаво лазити і ходити по ним.

Гніздо - сплетене з мотузок, важкодоступне для дорослої людини місце. Дитина використовує його в якості свого будиночка. В гнізді дітям дуже цікаво, вони можуть проводити там дуже тривалий час.

Крім перерахованих вище існує безліч інших додаткових складових, таких як: рукоход, боксерська груша, перекладина, баскетбольне кільце і т.д.

Перш ніж вирушити в магазин, краще заздалегідь обговорити з дітьми, що б вони хотіли побачити в складі свого подарунка. Правильно підібравши дитячий спортивний комплекс, крім веселого проведення часу ви забезпечите своїй дитині правильний фізичний розвиток, і хороше самопочуття.

Домашні спортивні комплекси

Домашні спортивні комплекси для дітей дуже різноманітні по комплектації і видам. Найбільш практичні металеві комплекси з гумовими перекладинами і додатковим навісним обладнанням для дітей. Як правило, вони розраховані на навантаження не менше 100 кг, що з лишком вистачить навіть для дорослого.

Вуличні спортивні комплекси для дітей

Тут варіантів поменше, але теж досить великий вибір. Починаючи від розбірних дачних варіантів, які легко можна змонтувати і встановити самому - до великих спортивно-ігрових комплексів і майданчиків, які зазвичай ставлять у дворах, біля торгових центрів або в інших місцях, де обладнають громадські ігрові майданчики для дітей.