Кінезіотейп: повертаємо обличчю красу і молодість

На сьогоднішній день набирає популярність тейпування різних частин тіла. Проте одна з найбільш затребуваних серед жінок зараз процедур є саме тейпування обличчя, яке відносно недавно з'явилося в косметології.

Що таке тейп (кінезіотейп)

Кінезіотейп - це стрічка з особливою еластичною бавовняно-паперовою тканиною, на одну зі сторін якої нанесено гіпоалергенний клей.

Цей метод існує вже протягом 40 років і спочатку тейпи використовувалися для відновлення травм на тілі спортсменів, і зняття больового синдрому. Ось посилання на сайт https://arestapes.com.ua, де можна придбати ефективні кінезіотейпии ARES.

Однак через деякий час тейпування плавно проникло в і косметологію.

Який принцип роботи тейпів

Тейп накладається на обличчя за певними схемами (виконується по масажних лініях), піднімає шкіру над м’язами, таким чином, забезпечуючи посилення лімфотоку і кровотоку, розслаблює м’язи і виводить зайву рідину. Зауважимо, що правильно накладений спеціальний пластир не розтягує шкіру, а впливає на глибинні м’язи.

Такий спосіб підтягування і омолодження шкіри дозволяє без операцій і ін’єкцій домогтися ефекту ліфтингу обличчя за рахунок стимуляції певних м’язів обличчя, і пам’яті мозку, який запам’ятовує їх нове положення. Фахівці рекомендують носити тейп від півгодини до 12 годин або залишати на ніч, оскільки обличчя буде розслаблено.

Кінезіологи відзначають, що в результаті тейпування обличчя і шиї вдається домогтися таких результатів:

- позбавлення від дрібних зморшок;

- усунення набряків і мішків під очима;

- усунення мімічних зморшок;

- зменшення другого підборіддя;

- моделювання контуру обличчя.

Тейпування в домашніх умовах

Примітно, що тейпування обличчя не вимагає спеціального устаткування, не потрібно закінчувати університети для проведення цієї процедури, тому її цілком можна проводити вдома. Однак якщо фахівці в цій галузі спираються на свої знання і досвід, то в умовах домашньої процедури ефективність впливу стрічок з тканин буде залежати тільки від правильного дотримання інструкції.

За один сеанс видимого результату від естетичного тейпування не буде. Для досягнення позитивного ефекту потрібно пройти весь курс зі щоденною фіксацією тейпів. Щоб зробити кінезіотерапування, досить придбати спеціальні стрічки в інтернет-магазинах або аптеці і зробити все з точністю за тією схемою, яка здатна усунути ваші проблемні зони. Звичайні пластирі не підійдуть, оскільки клейка речовина може викликати алергію. Клеїти кінезіотейп необхідно від низу до верху, натягуючи шкіру за схемою, яка залежить від віку і анатомії особи.

Рекомендації щодо накладення кінезіотейпів

1. Якщо вперше робите тейп-ліфтинг, то бажано звернутися до фахівця, а не експериментувати зі стрічками поодинці. Потім вже призвичаївшись і дотримуючись порад кінезіології, ви зможете клеїти тейпи самостійно.

2. Ви можете легко засвоїти кілька базових накладень тейпів на обличчя, головне - чітко розуміти, для якої мети використовуєте ту чи іншу стрічку. Корисно буде вивчити атлас м’язів обличчя і розташування великих і дрібних лімфатичних вузлів.

3. Перед накладенням тейпів, потрібно ретельно очистити шкіру, щоб вона була витерта насухо. Завдяки цьому краще закріпиться стрічка.

4. Пластир на бавовняній основі починає діяти за рахунок тепла шкіри, тому після прикріплення потріть їх пару хвилин.

5. У середньому, носити тейпи потрібно від 3 до 8 годин. А також дозволяється носити тейпи до декількох днів.

6. Знімати тейпи потрібно у напрямку до лімфатичних вузлів або по напрямку масажних ліній, акуратними плавними рухами. Найчастіше вони знімаються дуже легко, але якщо виникли труднощі, то можна скористатися жирним кремом або теплою водою, щоб клей перестав діяти.