Самостійна розкрутка сайту: міф чи реальність?

Говорячи про самостійну розкрутку сайту, досить часто доводиться чути різні думки, іноді діаметрально протилежні. Так, деякі невеликі компанії, які займаються просуванням сайтів, можуть дуже самовпевнено заявляти про те, що розкрутка сайтів - це досить простий процес, якому може навчитися мало не кожен, навіть далека від Інтернету людина.

І найчастіше під красивими словами пропонуються курси, семінари, вебінари, що проводяться невідомими для фахівців, але досить підприємливими людьми. Не маючи в своєму портфоліо відчутних успіхів, дана категорія бізнесменів намагається поставити на потік навчання процесу просування сайтів, і обіцяють знання за пару годин.

Але наступати на граблі, як це робили покупці сумнозвісного гербалайфа, професіонали не радять. І проводячи аналогії з цим апаратом для схуднення, гаслом при покупці якого був слоган про те, що якщо хочеш схуднути, ти можеш запитати у продавця як, самостійна розкрутка сайтів, по запевненнях новоявлених гуру - процес легкий, необтяжливий і завжди успішний.

Насправді ж, перед тим, як приступити до просування, а тим більше, якщо це разработка власного ресурсу, слід мати досить грунтовні знання, на вивчення яких йдуть часто місяці, а ще частіше - роки, набути досвіду, зуміти відокремити “зерна від полови”, встигнути не розчаруватися, а загартуватися.

Але навіть при позитивному результаті цього багатогранного заходу немає надії на те, що просування ресурсу в Мережі увінчається успіхом. Адже найчастіше хочеться домогтися успіхів з сайтом вже створеної компанії, тобто зробити популярним ресурс фірми, яка хоче збільшувати доходи не через десятиліття, а вже в доступному для огляду майбутньому. Такий компанії потрібна прибуток, нехай і не одномоментний, але досить відчутний в часовому проміжку. Комплексний SEO аудит сайту також є обов’язковою умовою для того, щоб ресурс надалі приносив відчутні результати при просуванні

При створенні сайтів слід враховувати різні технічні особливості, починаючи від вірно обраного принципу формування сторінок, чистоти вихідного коду, роботи з різними форматами. Часто необхідно правильно налаштувати сервер і мати достатню кількість знань про використані тегів, які будуть захищати відома клієнтів або навпаки, давати можливість пошуковим системам безперешкодно індексувати (запам’ятовувати і вносити в свою «скарбничку») потрібні сторінки ресурсу.

Але такі знання ще не все, адже потрібно подбати про самостійну розкрутку сайту. А це питання вимагає детального і професійного підходу. Пошуковики стали суворіше ставиться до сайтів, вони ранжують їх певним чином. При цьому часто недосвідчені користувачі помиляються, які коштують ресурсам дорого. У гонитві за миттєвим прибутком власники сайтів можуть піддатися спокусі і використовувати нечистоплотні прийоми в розкручуванні сайтів, за які і можуть послідувати жорсткі санкції.

Звичайно, іноді вдається самостійно просунути свій сайт, зробити його відомим, але задумайтеся про те, що найчастіше просто неможливо одночасно займатися успішним бізнесом і на ходу отримувати знання і досвід в цій багатогранній СЕО-світі.