Як вибрати дитяче автокрісло

Важко в наш час уявити дитину, яка жодного разу не їздила в автомашині. Так як норми безпеки і правила CSDD передбачають те, що дитина, яка не досягла росту в 150 сантиметрів, повинна пересуватися в машині в спеціальному дитячому кріслі, то поряд з ліжечком і коляскою одним з обов'язкових придбань має стати автокрісло. Як правильно вибрати автокрісло розповідають експерти.

Довіряй сертифікатам

Вибираючи крісло, слід обов’язково поцікавитися у продавця, чи є у потенційної покупки сертифікати безпеки, і чи відповідає воно всім стандартам. Це обов’язково має бути зазначено в документах, що додаються до крісла. Купляйте автокрісла в https://tosi-tosi.com.ua/ru/catalog/avtokresla, там вам нададуть всі необхідні документи.

Існують 2 провідні організації з перевірки безпеки автокрісел - краш-тест - ADAC і німецька Stiftung Warentest. Щороку в червні в інтернеті публікуються результати тестів, які оцінені за всіма пунктами вимог безпеки, тому перед покупкою автокрісла можна ознайомитися з цими рейтингами.

Однак, треба розуміти, що будь-яке крісло може виконувати свою функцію в разі аварії, якщо машина рухається зі швидкістю не більше 60 км / год. Тобто в рамках обмежень, які встановлені в житловій зоні. Здебільшого краш тести також проводяться в міських умовах. Звичайно, свою функцію автокрісло буде виконувати і на більшій швидкості, але, відповідно при аварії на такій швидкості велика ймовірність серйозних травм і пошкоджень у дитини, так як і сама машина піддається більшій деформації.

На що ще треба звернути увагу

У крісла повинна бути п’ятиточкова система безпеки, тобто за ременем на кожному плечі і кріплення між ніжок, така система фіксує малюка стабільним чином, що запобігає неправильній позі малюка при аварії, рятуючи його від травм.

Слід також пам’ятати про стабільність постановки голови - повинен бути хороший підголівник і захисні подушки з боків. Від них залежить рівень безпеки, тому, чим вони більші і м’якші, тим більше абсорбують бічний удар при зіткненні.

Кріплення повинне бути надійним

Більшість сучасних крісел оснащено системою ISOFIX, яка значно полегшує установку крісла в машині, а також більш стабільно фіксує саме крісло, що означає велику безпеку для дитини в разі непередбачених ситуацій.

Матеріал виготовлення

Потрібно звернути увагу і на матеріал, яким покрито автокрісло. Виробники пропонують широкий вибір матеріалів і різноманітність кольорів, однак, вибір в руках батьків. Якщо дитина народилася влітку, краще вибирати по можливості більш натуральний матеріал, щоб малюк менше потів. Проте, знайти крісло, повністю виконане, наприклад, з бавовни вам навряд чи вдасться, так як це суперечить нормам безпеки, щоб не допустити спалаху автокрісла в разі аварії. Також в нових моделях верхній матеріал автокрісел легко знімається, і його можна прати.

Відрізняється і матеріал, з якого виготовлено саме сидіння. У дешевших моделях на пластмасовий каркас накладається путопласт, сидіння більш дорогих моделей виготовляється зі спеціальної піни, схожою з тією, яку містять матраци, відповідно, такі крісла більш м’які і комфортні. По великому рахунку на безпеку автокрісла це має невеликий вплив, набагато важливіше те, на чому зручніше сидіти вашому малюкові. Можливо, йому подобається більше жорстке сидіння або ж навпаки малюк віддає перевагу затишне тепло. У будь-якому випадку, відправлятися за такої важливої ​​покупкою краще разом з дитиною.

Ремонт

Говорячи про ремонт автокрісла, тут теж потрібно бути уважними, якщо сталася незначна поломка крісла внаслідок використання, тоді є сенс віддати крісло в гарантійний ремонт. Ніколи не пробуйте лагодити крісло самі, навіть якщо це всього лише шуруп, який треба замінити! Ремонт автокрісла це дуже скрупульозна робота, що вимагає правильних інструментів і деталей, навіть шурупи і гайки для ремонту надає сам виробник крісла. Те ж саме стосується і ременів безпеки крісла.

У разі якщо крісло побувало в аварії, набагато більш правильним рішенням буде придбання нового крісла, так як якщо зовнішні поломки усунути вдасться, то внутрішні мікротріщини залишаються без уваги, але ж саме вони ставлять під загрозу безпеку дитини. З цих же причин не варто купувати автокрісла, що були у вжитку, адже невідомо, в яких ситуаціях вони були використані.