В універсальному робомобілі Renault водія змінить консьєрж

Французький автовиробник Renault SA представив концепт безпілотного автомобіля майбутнього EZ-Pro. Він зможе самостійно доставляти їжу з ресторанів пізно вночі або документи в офіс в розпал робочого дня.

Розміри сріблястого робомобіля вражають - майже п’ять метрів в довжину і два в ширину. Тим не менш, це не завадить EZ-Pro працювати навіть на вузьких європейських вулицях, вважають французи.

Розробляючи EZ-Pro, дизайнери Renault надихалися ланчбоксом. У концепту відкидні борти, як у закусочній на колесах. Завдяки такому дизайну його можна використовувати не тільки для доставки пошти, але і в якості вуличної кав’ярні або пересувного офісу. Водій EZ-Pro не потрібен - Renault планує випустити авомобіль на дороги до 2030 коли автопілот четвертого рівня стане буденністю. Проте, в машині знайдеться місце і для людини. Завдання консьєржа - контролювати нескінченний потік онлайн-замовлень і організувати логістику.

Кабіна схожа, швидше, на міні-офіс - в ній зручно займатися координацією доставки і працювати за комп’ютером. Для екстрених випадків там є джойстик, за допомогою якого можна взяти керування автомобілем на себе. Освітлення регулюється, в залежності від того, чи керує людина машиною, чи займається чимось іншим. А прозорі перегородки дозволяють постійно стежити за збереженням вантажу.

До речі, швидко навчитися керувати автомобілем допоможе автошкола Київ “Лідер-Драйв”

Робокараван

Для кур’єрської служби у Renault інша пропозиція: відразу кілька EZ-Pro можуть рухатися колоною за головним автомобілем - Leader Pod. Оператор з планшетом такій колоні потрібен лише один.

Караван буде виїжджати з бази, здалеку нагадуючи локомотив. Система сама спланує маршрут з урахуванням заявленого часу доставки, пробок, наявності паркувальних місць, світлофорів та інших факторів. У міру просування Robo Pods почнуть повертати на вулиці за адресами доставки. Віддавши посилку, вони будуть самі повертатися в стрій.

Автовиробник має намір запропонувати найрізноманітніші комплектації Robo Pods: єдиний вантажний відсік, окремі захищені паролями ланки або салон, розділений на кілька секцій.

Замовити доставку невеликих посилок клієнти зможуть за допомогою мобільного додатку. Забрати їх можна буде самостійно, відкривши кодовий замок ланки. Якщо ж потрібно доставити щось цінне, консьєрж передасть це особисто в руки.

Вся ця система допоможе вирішити проблему «останньої милі», яка становить 35-50% витрат і в минулому році обійшлися компаніям з усього світу в $ 86 млрд.

А тим часом в Арізоні не збираються чекати, коли новітні концепти вийдуть на дороги і вже тестують доставку за допомогою робомобіль. Найбільша мережа продуктових супермаркетів Kroger і стартап Nuro почали розвозити продукти за допомогою безпілотних Toyota Prius, оснащених сенсорами для автономного керування.