Як стати успішною людиною: 5 золотих правил мільйонерів

Досліджень та книг, як домогтися успіху, як стати успішною людиною, багато. На жаль, в них немає відповіді на головне питання. А все тому, що секрету успіху немає. У цьому переконаний Річард Сент-Джон, автор книги «Велика вісімка» і організатор наймасштабнішого дослідження успішних людей. Письменник і бізнесмен поговорив з 500 мільйонерами і чемпіонами з різних сфер і вивів кілька правил, які зробили їх кращими у своїй справі.

Отримати реальну допомогу в бізнесі, покращити здоров’я, особистісні відносини допоможе унікальна методика Оксани Манойло, яка дозволяє ефективно вирішувати різного роду проблеми.

Любіть свою справу, а не гроші

Точніше, це навіть не любов, а пристрасть до свого заняття. Не роботу за наймом з 9 до 18 по будням - в очікуванні, коли закінчиться зміна. Навпаки, бажання працювати довше, продуктивніше і краще. Хоч у вихідні, хоч вночі.

«Єдиний шлях до справжнього задоволення лежить через роботу, яку ви вважаєте видатною. А єдиний шлях до того, щоб робота стала видатною, лежить через вашу любов до своєї справи», - цитує письменник Стіва Джобса, засновника компанії Apple.

Автор книги взяв інтерв’ю і у нинішнього президента США Дональда Трампа. «Мені просто подобається те, що я роблю, а якщо ви любите свою справу, ви будете віддаватися їй цілковито. І тоді люди кажуть: «О-о, та ти хлопець з амбіціями», - розповів він. Цікаво, як Трамп ставиться до своєї нинішньої роботі?

Завдання в тому, щоб на 80% отримувати від своєї роботи задоволення. Решта 20% - рутина, без якої неможливо. Якщо співвідношення інше, ви займаєтеся не своєю справою, вважає письменник.

Працюйте і ще раз працюйте

Праця - плата за вхід на територію успіху, і всі успішні люди незалежно від сфери діяльності наполегливо працюють, пише автор дослідження.

«Ми працювали над своєю пошуковою системою по 24 години на добу. Одного натхнення для успіху недостатньо. Він на 90% складається з роботи до сьомого поту», - вважає співзасновник Google Ларрі Пейдж.

Всі успішні люди працюють довше інших. Але трудоголіками їх назвати не можна. Вони швидше працьовитість. Тому що отримують радість від роботи.

Відомий інвестор 86-річний Уоррен Баффет, одна з найбагатших людей планети, міг би давно відійти від справ, але любов до своєї роботи не дає йому це зробити. Він каже: «Коли щоранку я прямую до свого офісу, мені здається, ніби я йду в Сикстинську капелу писати фрески». А ви відчуваєте щось подібне по дорозі на роботу?

Концентруйтесь на головному

Більшість людей розпорошуються. Хочуть спробувати себе у всьому. В результаті знають про все, але потроху. Успішні люди, навпаки, концентруються на чомусь одному. Але стають в цій справі кращими. Всесвітньо відомий велосипедист Ленс Армстронг погано грає в м’яч, але кому є до цього справа, поки він крутить педалі швидше за всіх?

Концентрація стосується і вибору головної мети, і реакції на відволікаючі фактори, що виникають в дорозі. Письменник Стівен Кінг каже: «Якщо ви хочете бути письменником, то у вас в кабінеті не повинно бути телефону і вже точно не повинно бути ні телевізора, ні дурних відволікаючих відеоігор. Якщо є вікно, завесьте його шторою або спустіть жалюзі».

Якщо ви не письменник, а офісний працівник, то це не завжди можливо. Але обмежити все, що відволікає від головного завдання, під силу багатьом.

Переборюйте себе

Головний суперник на шляху до успіху - ви самі. Навчіться боротися з собою. По-перше, потрібно ставити амбітні цілі. По-друге, встановлювати жорсткі терміни.

«Режисер Джеймс Кемерон часто говорить: «Чим важче завдання, тим мені цікавіше». Рішення неймовірно важких проблем, пов’язаних зі створенням кіноепопеї «Титанік», піднесло його на вершину світової кінематографічної слави, принісши йому купу «Оскарів», - пише Річард Сент-Джон.

Підштовхують досягати більшого і інші фактори. Наприклад, конкуренція.

Слухайте і записуйте ідеї

Бізнес - дуже креативна штука. І творчості у підприємців навіть більше, ніж у художників. Споживач не любить банальності. Всім подавай що-небудь свіже та неординарне. В голову ідеї просто так не приходять. Успішні люди навчилися слухати і сприймати ідеї інших. А потім використовувати їх в своїх інтересах.

«Я постійно вчуся у успішних людей, тому тепер ношу з собою записну книжку і пару ручок на випадок, якщо в одній з них закінчиться паста. А ще при мені весь час знаходиться маленький цифровий диктофон. І скажу вам чесно: якщо мені коли-небудь прийде в голову видатна ідея, вже я не дам їй злетіти», - пише Річард Сент-Джон, який сам багато років працював в рекламному бізнесі і має кілька професійних нагород.