Небезпечні іграшки: як не купити отруйну підробку

Експерти розповіли, як відрізнити безпечні дитячі іграшки від виробів, що містять шкідливі для здоров'я хімічні речовини, і вибрати якісний конструктор або ляльку.

Бажаєте потішити свого малюка хорошою іграшкою? Для цього достатньо відвідати інтернет-магазин puzic.com.ua, перейти в розділ “іграшки для хлопчиків”, саме там ви знайдете безліч захоплюючих конструкторів, пазлів, іграшкових наборів, машинок, супергероїв, і інших чудових забавок на любий смак!

Експерти радять при покупці звертати увагу на запах і колір виробів. Перший не повинен бути різким, другий не повинен “фарбувати” руки і одяг. Різкий запах - показник того, що виділяються шкідливі хімічні речовини. Є іграшки, потерши які вологою ганчірочкою або серветкою, можна побачити сліди фарби. Це означає, що барвник - неякісний, 100 відсотків це відіб’ється на здоров’ї дитини. Як саме - ніхто спрогнозувати не може. Можливі подразнення на шкірі, алергії, захворювання шлунка, і інші вкрай небезпечні захворювання.

На іграшках повинна бути обов’язкова наявність маркування із зазначенням назви, дозволеного віку, запобіжних заходів, терміну придатності і дати виробництва. Крім того, якщо ми маємо справу з закордонним виробом, на упаковці повинен бути стікер, де вказані назва, адреса і контакти компанії, яка ввезла продукцію в Україну. Інформація повинна бути українською, російською або англійською мовами. Як правило, на підроблених іграшках маркування прописується тільки китайською або англійською. Перевірити справжність зазначених даних можна біля прилавка, набравши вказаний номер телефону, щоб упевнитися, що він робочий.

Наявність “задирок” і гострих частин - це мінус. При покупці іграшок вимагайте у реалізаторів сертифікати відповідності. Це показник, що іграшка безпечна. Але за статистикою більшість батьків купують ляльок і машинки там, де дешевше, - на базарах. Сертифікати вони не просять.

За оцінкою генерального директора компанії “Меломан” Вадима Голенко, на ринку є як відвертий контрафакт, так і прихований, де відсоток схожості високий.

“Ми виходимо з вимогами до уряду, щоб були позначені місця, де продають дитячу продукцію. Тому що знаємо, як виробляються іграшки в Китаї. Якщо на заводі в ариках перуть одяг і тут же роблять іграшку, що говорити ... Головне завдання - заробити грошей. Цим займається певний тип підприємців, яким плювати на дітей. Відповідальність бізнесменів за дітей - ось що важливо. дітей та їхніх батьків потрібно захищати від шкідливих іграшок. Щоб останні не гналися за ціною, а думали, що дають своїй дитині.” - наголошує представник компанії.