У Франції з’являться «ICO-візи»

Французький парламент затвердив новий законопроект, покликаний регулювати ICO. Тепер компанії, що мають намір провести ICO, повинні подавати заявки на спеціальні «візи». Законопроект був запропонований до розгляду в березні цього року регулятором фінансового ринку l'Autorité des marchés financiers (AMF). В його основі лежить концепція «ICO-віз».

Невелика довідка: ICO, або Initial Coin Offering (первинне розміщення токенов) - це випуск будь-яким проектом купонів, або токенів, призначених для оплати послуг цього проекту в майбутньому у вигляді криптовалют. Випускаючи свої власні «гроші» і обмінюючи їх на одну з поширених криптовалют (таку, як Bitcoin або Ethereum) або навіть на реальні валюти (долари, євро), проект може забезпечити собі фінансування, необхідне для запуску і розвитку.

«Франція всіляко зацікавлена ​​в тому, щоб стати першим великим фінансовим центром, який запропонує специфічне законодавство компаніям, що проводять ICO», - міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер.

Щоб отримати спеціальну візу фірмам необхідно надати регуляторам опис проекту і дорожню карту, а також вказати, які права дає користувачеві передбачуваний токен. Також розробники повинні пояснити, як вони мають намір юридично вирішувати спірні питання, і повідомити, якою є економічна місія проекту і як будуть використовуватися кошти, зібрані в ході ICO. А по посиланню TGE attorneys ви дізнаєтесь, де можна замовити послуги юридичного супроводу процедури Initial Coin Offering.

Французи вже склали список кандидатів на отримання офіційної ліцензії від AMF. Відомо, що заявку на візу подала французька криптовалютна біржа Blockchain.io. Її глава П’єр Нойзат анонсував запуск ICO, який відбудеться 27 вересня. Blockchain.io також надає іншим компаніям платформу для проведення їх власних токенсейлів.

До речі, в кінці квітня Державна Рада Франції майже в два рази знизила податок на некомерційні криптовалютні транзакції. Рада повідомила владу країни, що дохід від продажу цифрових валют слід класифікувати як приплив капіталу від рухомого майна.

Тоді ж у Франції був змінений принцип підходу до оподаткування кріптовалютних транзакцій. Влада розділили комерційну і некомерційну діяльність з токенами.