Особливості риболовлі в осінній сезон

Більшість досвідчених рибалок знають, що в осінній період, а особливо в вересні місяці, настає найбільш вдалий час для заняття спінінгом і лову риби на кружки. У багатьох хижих риб починається інтенсивний осінній жор. Ловля риби на вудку значно погіршується. Насправді виловлювати рибу можливо практично цілий рік, головне знайти хороше місце для цього і на що найкраще ловити.

Восени особливо вдало можна виловити карася, так як саме в осінній сезон карась змінює свою тактику дії. Він потихеньку йде від прибережної смуги, і тому ловлю риби за допомогою вудки з поплавком треба віднести на останній план. Виловити карася буде найбільш ефективно за допомогою донної вудки, яка повинна бути оснащена годівницею.

Підібрати все снасті для риболовлі можна в магазині Опт-фиш. В цьому випадку відмінно підійде знаряддя, яке буде направлено на вилов ляща. Таке знаряддя досить просто організовано. Воно складається з котушки, малої довжини вудки, годівниці і незначної кількості повідків з гачками. Карася також можна виловити за допомогою ковзного поплавця, при цьому застосовуючи метод більш далекого закидання. Карасі влітку набирають вагу, що є хорошим результатом вилову досить великих особин.

Також восени дуже ефективна ловля коропа і щуки, так як з настанням осіннього періоду, у коропа і щуки починається період найбільш активної годівлі. А особливо це проявляється в теплі і помірні погодні умови. Коли настає глибока осінь, короп починає клювати після обіду. Що стосується щуки, вона ловиться в будь-якому місці, абсолютно на різні годівниці і будь-яким способом. Причому при цьому не має ніякого значення ні глибина води, ні темп лову. Для лову коропа рекомендовано брати такі приманки, як м’ясо рака, хліб або навіть дощові черв’яки.

У вересні місяці інтенсивно задіяні спінінгісти, пропустити ловлю в цьому місяці не можна. Так як у окуня і щуки почався осінній жор, цілком можна цим скористатися.

У жовтні місяці настають холоди і починаються сильні вітри, опадає листя. Це є одним з кращих маскувань, так як починають опускатися трави на саме дно, а прохолодна вода стала більш прозорою.

Найнудніша рибалка в листопаді. На озерах прохолодні і похмурі синювато-сірого забарвлення хвилі. У цей час найкраще буде подумати про риболовлю в зимовий період, запастися земляними і гнойовими хробаками, а також личинками, вони є чудовою принадою для лову в зимовий сезон.