Volvo збирається повністю автоматизувати кар’єрні роботи

Компанія Volvo Construction Equipment, Шведське енергетичне агентство, будівельна фірма Skanska Sweden і два університети працюють над проектом Electric Site. Проект вартістю 30 млн. доларів США є вельми амбітним, націленим на створення автоматизованого кар'єра, в якому будуть скорочені викиди вуглекислого газу до 95 відсотків, а також загальна сума витрат може бути зменшена на 25 відсотків.

Автоматизація - шлях до вирішення проблеми

Вивчаючи тему автоматизації типових кар’єрних машин, дослідники зрозуміли, що цей проект є можливістю вирішити проблему неефективності багатьох машин. «Насправді це стає більш цікавим, оскільки ми зменшуємо масштаб, щоб розширити перспективи на всій ділянці», - каже Андреас Санессон, менеджер технологій для підрядників Skanska Sweden.

«Багато що з того, що відбувається у виробництві - це пересування каменю», - додає Йохан Сьоберг, технічний фахівець з автоматизації ділянки. - «В даний час існує безліч машин, які переміщують камінь з місця на місце. Однією з особливих проблем є використання великих жорстких рам або зчленованих самоскидів для переміщення агрегатів від точки A до точки B. Іноді шлях обробки не є простим, включаючи проміжні етапи та вартість для однієї операції».

Плюс до всього, людський фактор. Якщо виробництво, перш за все, оператори вантажних автомобілів, змушені прискорюватися, щоб опинитися в черзі за іншими вантажівками, це призводить як до збільшення холостих ходок, так і зносу шин.

За словами Санессона, використання сучасних комп’ютерів для вирішення цих проблем є важливим кроком. Розгляд всього місця дає учасникам дослідження можливість визначити, які види діяльності мають цінність, і які можна було б зробити в першу чергу.

Як же можна автоматизувати кар’єрні роботи?

Ключовим елементом в будь-якому рішенні є гнучкість. Кар’єри змінюються не тільки день у день, але і кожну зміну, що є однією з причин того, що дизельні машини залишаються популярними, оскільки операторам не доводиться планувати свій щоденний маршрут.

Одна з можливостей полягає в тому, щоб будівельні роботи імітували дизельні агрегати. Ця стратегія відмінно підходить для машин, що не пересуваються багато, наприклад, мобільні дробарки та екскаватори. Просто підключіть їх по кабелю до електричної мережі.

Але для дуже мобільних пристроїв, таких як колісні навантажувачі та самоскиди, підключення кабелю не вирішить проблему. Таким чином, Volvo розробила гібридного колісного навантажувача, який, за її словами, підвищить ефективність використання палива на 50 відсотків у порівнянні зі звичайними колісними навантажувачами.

З тягачем історія поки безуспішна. Логістика використання автономного великогабаритного тягача неможлива: для того, щоб привести в дію 50-тонний тягач, вам знадобиться приблизно 15 тонн батарей. Якби ви використовували менші батареї, це призведе до простою між циклами і зменшення продуктивності. Крім того, висока потужність зарядки занадто сильно відбивається на енергосистемі.

«Ми зрозуміли, що нам потрібно звернути увагу на розміри машини», - говорить Сьоберг, - «Але для пілотованих машин це також означає зайнятість додаткових операторів і витрати на робочу силу». Все це підштовхнуло дослідників до електричного, автономного автомобіля з акумулятором, який Volvo називає HX1.

Перший прототип - автономний візок HX1

В даний час, парк машин з пропускною спроможністю в 15 тонн, керований системою контролю автопарку, замінює дизельні двигуни. Функціональність з обох кінців усуває необхідність в деяких процесах. HX1 можна завантажувати безпосередньо з дробарки, тим самим зменшуючи час, коли камінь поміщається на землю. Потужність кар’єра може бути швидко скоригована шляхом додавання або віднімання одного з роботів HX1, який важить 6 тонн і має можливості розрахунку ваги. «І якщо одна з машин зупиниться, це не буде сильно впливати на виробництво», - говорить Сьоберг.

Компания СПЕЦРЕНТ на выгодных условиях предлагает строительную технику в аренду для различных видов деятельности. В наличии имеются в отличном техническом состоянии автокраны, экскаваторы, погрузчики, бульдозеры, самосвалы, и другая современная эффективная спецтехника.