Вітаміни для профілактики застуд в осінній період

У сезон застуд дуже важливо правильно зміцнити імунітет і зустріти ворога у всеозброєнні. Вирушаючи в аптеку за вітамінами потрібно знати ряд правил і нюансів.

В повсякденному житті, повному різноманітних стресів, несприятливих екологічних чинників, нездорового харчування, людині бувають вкрай необхідні якісні медпрепарати, вітаміни, спеціальні біологічно-активні добавки. Про їх позитивний вплив можна дізнатися в цій статті, а в інтернет-аптеці «Лінда-Фарм» ці засоби можна придбати по найкращій вартості.

Консультація фахівця

Всі вітамінні комплекси мають не тільки різну ціну, але і різний склад. При цьому купувати таблетки навмання і чекати чуда не варто. В ідеалі перед придбанням вітамінного комплексу бажано проконсультуватися з лікарем: він визначить, яких вітамінів, мінералів та інших корисних елементів не вистачає саме вашому організму. Адже, наприклад, всі знають про користь йоду, але не всі замислюються про те, що його надлишок в організмі не менш небезпечний.

Комплекси «Все в одному»

На сьогоднішній день відомо 13 вітамінів, жиро або водорозчинних. Якщо виробник обіцяє корисностей понад цю цифри - відмовляйтеся від покупки, перед вами неякісний продукт!

Синтетичні вітаміни

Найдешевшими є синтетичні вітаміни, які отримані хімічним шляхом в лабораторних умовах. У приклад можна привести звичайну аскорбінку і капсули вітаміну Е. Вони погано засвоюються, так як складаються з хімічних речовин у чистому вигляді і з органікою практично не зв’язуються. Користь від курсу буде, але значно меншою, ніж від більш дорогих варіантів.

Напівсинтетичні комплекси

Є комплекси, які для більш легкого засвоєння організмом включають мінерали в хелатній або цитратній формі. Активна речовина в таких випадках, наприклад, залізо, з’єднується з амінокислотами. Найчастіше такі комплекси справді приносять більше помітний результат.

Також більш біодоступними є вітамінно-мінеральні комплекси з добавками. До складу препаратів додаються натуральні компоненти: екстракти сушених овочів, ягід, фруктів, трав, а також ензими і біофлавоноїди. Коштують ці вітаміни дорожче чисто синтетичних, але і результат дають більш високий

Натуральні вітаміни

Ніщо не зрівняється в корисності з цілим яблучком або апельсином, але дуже близькі аналоги можна знайти в аптеці. Рослинні ферментовані вітаміни маркуються як RAW-вітаміни, або сирі вітаміни. Така назва означає повністю натуральний склад - синтетичних вітамінів тут бути не повинно, кожен компонент комплексу витягується з природної сировини. Крім того, вони не проходять термічної обробки і заморозки. Зазвичай це найдорожча група вітамінно-мінеральних комплексів, представлена ​​лише кількома виробниками. Такі вітаміни рідкість в аптеках. В основному, їх доводиться замовляти на онлайн-сервісах.

Чим підняти імунітет

Вітамін А, або ретинол, зміцнює волосся і бере участь в регенерації шкіри, прискорює ріст нігтів і волосся. Необхідний для підтримки гостроти зору і гарного імунітету. Варто враховувати, що в організмі вітамін А розчиняється за допомогою жирів, тому вживати його в період суворої дієти немає сенсу.

Вітаміни групи В зміцнюють нервову систему, беруть участь в обмінних процесах. Особливо корисно їх приймати людям, схильним до сезонного занепаду сил і настрою, швидкої стомлюваності і тим, хто напружено працює.

Вітамін Д виробляється організмом самостійно, але тільки під впливом сонячного світла. Тому восени, коли світловий день стає значно коротше і часто буває похмуро, слід приймати корисний елемент в краплях. Це дозволяє регулювати дозування. Вживання вітаміну Д є надійним захистом від ГРВІ в осінній період, так як суттєво підвищує рівень імунітету.

При цьому одноразовий прийом надвисоких доз вітаміну D не впливає на стійкість організму до простудних захворювань, а щоденне регулярне застосування більш низьких доз робить позитивний вплив на імунітет.