Тільки не плитка: 7 ідей для оздоблення кухонного фартуха

Хто сказав, що плитка - незамінний матеріал для кухонного фартуха? Дизайнери наочно демонструють, що існують гідні, стильні та практичні альтернативні варіанти.

Якщо ви шукаєте якісний і недорогий уф друк львів, скористайтесь вигідними пропозиціями від компанії Декор Принт. Завдяки використанню найсучаснішого обладнання і передових технологій ви отримаєте чудової якості зображення на склі, мдф і інших матеріалах.

Грифельна фарба

Ідея для творчих натур, що додає кухонному фартуху новий функціонал. Рецепти страв, послання домочадцям, малюнки - грифельна фарба відкриває широченний простір для практичного (і не тільки) використання. Крім того, таке покриття досить просте у догляді.


Цегла

Популярність індустріальної естетики і стилю лофт зробила цеглу і її імітації поширеним обробним матеріалом. Такий фартух - сміливе, яскраве рішення, проте в зоні плити і раковини все ж варто поєднувати його з загартованим склом, інакше можуть виникнути складності з підтриманням кухні в чистоті.


Шпалери

Здавалося б, не найпрактичніше і очевидне рішення для кухонного фартуха. Однак в поєднанні зі склом така обробка стає досить оригінальною, функціональною - і відкриває простір новим дизайнерським рішенням.

Мозаїка

Рівноцінна заміна для тих, хто не готовий відійти занадто далеко від плиткового фартуха. Мозаїка - менш популярний варіант обробки, проте настільки ж практичний. І хоча підсумкова ціна такого фартуха вийде вищою, в порівнянні з плиткою, зате результат порадує вишуканістю і витонченістю.


Дерево

Сучасні досягнення хімічної та будівельної промисловостей дозволяють наділити улюблене багатьма натуральне дерево найрізноманітнішими цікавими в плані дизайнерського оздоблення властивостями. Цей матеріал можна зробити вологостійким, несприйнятливим до псування комахами, і навіть певною мірою термостійким.

Не дивно, що з дерева вже роблять і ванни, і раковини, і, звичайно, кухонні фартухи. А в поєднанні з загартованим склом такому покриттю і зовсім мало що страшно. Для кухонного фартуха використовують дерево в різних варіантах: шпон, дерев’яну вагонку, спеціальні стінові панелі. Матеріал прекрасно поєднується з багатьма іншими, додає інтер’єру кухні природний шарм, гармонійно вписується в більшість стилів.

Для створення певного настрою в інтер’єрі можна використовувати для фартуха вінтажне або штучно постарене дерево, старі дошки від комор, тощо.


Скло

Загартоване скло зовсім не обов’язково поєднувати з іншими матеріалами: саме по собі воно може стати прекрасною заміною звичному кухонного фартуху з плитки. Різноманітність кольорів, матові і глянцеві варіанти, ну і, звичайно, згадана вище можливість комбінувати з масою інших покриттів роблять такий фартух практично ідеальним і універсальним рішенням.


Камінь

Варіант, що значно перевершує плитковий фартух по практичності і декоративним властивостям, проте досить дорогий. Особливо якщо використовувати натуральний матеріал, сляби, кам’яний шпон.

Одним з найпоширеніших варіантів кам’яного фартуха залишається мармур - статусний матеріал з вираженою впізнаваною текстурою. Останнім часом багато звертають свою увагу на травертин: він підкорив аудиторію стильною декоративною фактурою, різноманіттям кольорів і всіма основними перевагами натурального каменю. Мінус - висока ціна матеріалу.