Volvo Trucks розробила автономну електровантажівку майбутнього

Компанія Volvo Trucks представила своє бачення того, якими можуть бути вантажні перевезення майбутнього: концептуальна транспортна платформа отримала назву Vera. Судячи з усього, еволюція вантажних автомобілів цілком може коли-небудь позбавити роботи водіїв-далекобійників.

В останні роки компанія Volvo Trucks захопилася створенням безпілотників, причому, в бескабінной архітектурі. Досить згадати кар’єрний самоскид HX01 Prototype, який був визнаний кращим продуктом року Шведським інститутом якості (SIQ), про нього ми вчора писали. Тепер же настала черга безпілотного магістрального електротягача.

Транспортним компаніям, особливо таким, що здійснюють міжнародні вантажні автоперевезення, сьогодні вкрай необхідні точність і своєчасність доставки, а також здатність перевозити найбільшу кількість товарів з найменшими витратами.

Знаменитий шведський автовиробник Volvo Trucks пропонує унікальне рішення для перевізників - робомобілі. Творіння шведських інженерів отримало назву Vera. Це повністю самокерований тягач, кабіни в ньому не передбачено в принципі. Управління буде здійснюватися виключно автопілотом, який буде в режимі реального часу визначати ситуацію на дорозі і самостійно приймати рішення.

Volvo заявляє, що ідея концепту Vera - взаємодія з хмарним сервісом, який прискорює логістичні процеси (вміст і збереження вантажу, заряд батареї тягача, відстань до пункту призначення та інше). Оскільки відсутність водія передбачає відсутність перерв на відпочинок і сон, підприємство з такими вантажівками більш ефективне традиційного. Volvo каже, що така система була б особливо корисна в завантажених хабах на кшталт портів або складських комплексах. Завдяки електричній силовій установці, витрати на експлуатацію повинні бути мінімальні, а перерви потрібні тільки для підзарядки.

Тягачі Vera повністю на електричній тязі, створюваний ними шум і шкоди навколишньому середовищу від їх використання будуть прагнути до нуля. Варто відзначити, що робомобілі від Volvo Trucks уніфіковані з моделями існуючих причепів. Вони зможуть використовуватися в автоматичному режимі для регулярних рейсів на логістичних центрах.