Найбільший гідромолот в світі з силою удару 3500 кДж

У прагненні уникнути використання викопного палива і забезпечити себе енергією в необхідній кількості, людство успішно освоїло метод генерувати цю саму енергію з вітру, і саме тому на нашій планеті все більше з'являється величезних вітрогенераторів - сталевих гігантів, що піднімаються над морем іноді на висоту до 200 метрів.

Ці конструкції настільки масивні, величезні і важкі, що досягають ваги в 150 тонн, а у деяких з них діаметр лопатей перевищує довжину фюзеляжу найбільшого пасажирського літака на землі - авіалайнера Airbus A380. І, як ви розумієте, для того, щоб вбити в морське дно палю такого великого вітрогенератора, людям потрібні спеціальні інструменти, ще більш масивні, ніж сам вітровий гігант.

На сьогоднішній день з установкою опор великих вітрогенераторів може впоратися тільки спеціальний фундаментний молот, який з неймовірною потужністю і завзятістю вбиває сталеву трубу, вбиваючи її в морське дно, і використовуючи при цьому силу тиску гідравлічної рідини. І 24 травня 2016 року провідний німецький виробник пальових молотів, компанія «MENCK GmbH» оголосила про створення і введення в експлуатацію найбільшого і найсильнішого в світі гідромолота MHU3500S з енергією удару 3500 кДж. До речі, якщо вам потрібна аренда гідромолота, скористайтесь пропозиціями компанії «Еверест БМ».

Цей монстр, вся конструкція якого має довжину 24,7 метрів, діаметр 6 метрів і вагу 584 тонни був доставлений в порт Гамбурга для його перевантаження на судно і подальшого транспортування для роботи в морі.

Протягом 9 годин, за допомогою декількох кранів і десятків людей відбувався його остаточний монтаж і перевантаження на робоче судно, після чого найбільший в світі молот відправився працювати на просторах Ірландського моря.

За словами виробника, гідромолот MHU3500S здатний працювати з бурових установок або кораблів на глибинах до 300 метрів, при цьому його ефективність така, що маючи відносно невелику власну вагу молота (423 тонни), але завдяки використанню спеціальної двухконтурної гідравлічній системі, він буде бити по палі з силою енергії в 6,5 кДж на тонну ваги, здійснюючи 1 потужний удар кожні 3 секунди.

А як виглядає і працює цей найпотужніший “молоток” в світі, що забиває величезні “цвяхи” в морське дно, ви можете побачити в цьому відеоролику: