Тонкощі вибору вхідних пластикових дверей

Останнім часом вхідні пластикові двері з кожним днем ​​набувають все більшої і більшої популярності у споживачів. І це не дивно, адже вони мають масу позитивних характеристик.

Выгодно приобрести качественные пластиковые двери в Минске можно здесь. Предварительно специалисты компании «ИНДУСТРИЯ ОКОН плюс» подберут наиболее оптимальный вариант конструкци исходя из объективных факторов, и личных предпочтений клиента, просчитают стоимость изделия, дадут подробную консультацию касательно изготовления, монтажа, и грамотной эксплуатации дверей.

Якісні пластикові двері для котеджу, або квартири зобов’язані мати цілу низку якостей: красивий зовнішній вигляд, герметичність, хорошу звуко- і теплоізоляцію, бути не вимогливими в догляді. Однак, далеко не всі пластикові двері відповідають даним вимогам. Тому, сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вибрати вхідні пластикові двері для вашого помешкання.

Для початку розберемося: які функції повинні бути присутніми у хороших пластикових дверей? Отже, ці вироби повинні виконувати такі завдання:

- бути красивими;

- мати хороші шумо- і теплоізоляційні характеристики;

- мати достатню міцність і здатність ефективно протистояти грубій фізичній силі;

- мати можливість спостерігати за ситуацією зовні: з цією метою їх обладнують дверним вічком, склом, або системою відеоспостереження;

- мати надійні замикаючі системи.

Як вибрати вхідні пластикові двері

При виборі вхідних пластикових дверей рекомендується звернути увагу на наступні параметри:

Оздоблення

Здійснити обробку пластикових дверей можна за допомогою фарбування, або ламінування. Ламінація передбачає великий вибір покриттів з дерева і каменю. Серед оздоблень з дерева рекомендується вибрати темну вишню, або махагон.

При фарбуванні є можливість підібрати абсолютно будь-який відтінок. Експерти радять заздалегідь продумати обробку дверей, так як після ламінування, або фарбування поміняти обробку не вийде.

Рама

На надійність вхідних дверей з пластику впливають міцність її коробки (рами) і каркаса стулки (самих дверей). У рами всередині повинен бути металевий каркас по всьому периметру. При цьому стінки каркаса повинні бути товщі, ніж віконні каркаси (від 3 мм).

На кутах коробки каркас повинен бути з’єднаний з допомогою спеціальних металевих елементів для посилення жорсткості. Оскільки пластиковий профіль складається з повітряних камер, найкраще підібрати п’ятикамерний профіль, ніж трикамерний.

Профіль

Біля самих дверей (стулки) теж повинен бути п’ятикамерний профіль. Усередині пластикових дверей каркаси можуть мати різну форму і структуру.

Каркас з поздовжніми і поперечними ребрами жорсткості працює найкраще (за зовнішнім виглядом він нагадує велику сітку із зварених труб квадратного перетину). Значно підвищити надійність пластикових дверей можна приваривши до каркасу за допомогою точкового зварювання 2 листи з металу. Такі листи мають товщину від двох до десяти міліметрів.

Замкові системи для вхідних пластикових дверей

Вхідні пластикові двері повинні бути оснащені замками, що замикаються виключно по всьому периметру. Це означає, що при закритті пластикових дверей засуви зобов’язані засуватися в раму по всім сторонам двері.

Петлі

Особливу увагу радять приділити петлям. Кращими вважаються протизнімні петлі (з багатошаровою структурою). Про те, що вони дійсно потужні, можна судити навіть по їх зовнішньому вигляду.

Склопакет

Якщо вам сподобалася двері зі склопакетом, пам’ятайте: за властивостями він повинен перевершувати віконні аналоги. В першу чергу, зверніть увагу на тип скла: рекомендується використовувати броньоване, або триплекс. Бажано вибирати пластикові двері, площа скління якої займає не більше третини від площі стулки. Краще, якщо склопакет буде розташований у верхній частині вхідних дверей, а посередині і внизу конструкція буде глуха.

Утеплювач

Утеплювати двері з пластику не обов’язково, так як вони самі по собі добре справляється з холодом. Але, якщо передбачається зниження температури нижче -15 ° C - необхідно утеплювати.

У рамі утеплювач може розташовуватися в повітряних камерах, або в каркасі. В пластикові двері утеплювач кладуть між ребрами жорсткості каркаса, також можуть покласти в деяких повітряних камерах, або по периметру каркаса.

Герметичність

Зробити вхідні пластикові двері герметичними можна за допомогою гумових ущільнювачів по зовнішньому периметру двері і внутрішньому коробки. Поріг теж повинен бути обладнаний ущільнювачем.