Чому жовтіють нігті на руках

Красиві і доглянуті нігті хоче мати кожна панянка, але ніякі лаки і професійний манікюр не допоможе, якщо нігті нездорові. Здорові нігті мають ніжно-ліловий колір, вони гладкі на дотик, не відстають і не ламаються без причини. Але, напевно, вам траплялося бачити дівчат або жінок з нігтями не надто приємного на вигляд жовтуватого кольору. Що може бути причиною такого явища і як з цим боротися?

Чому жовтіють нігті на руках?

Конкретної відповіді на це питання немає, але існує багато передбачуваних причин. Паління - перша і найбільш поширена причина. При палінні часто жовтіють ще й кінчики пальців. У порівнянні з тим, скільки шкоди людина заподіює цією шкідливою звичкою своєму організму в цілому, пожовтіння нігтів - це невеликий побічний ефект. Як правило, неприємне забарвлення не зникає навіть тоді, коли людина кидає палити, цей колір в’їдається глибоко в шкіру і вивести його практично неможливо. Але це зовсім не означає, що сенсу кидати палити немає - бережіть себе і своє здоров’я!

Негативний вплив різних хімічних засобів

Ви миєте посуд в рукавичках? Скоріш за все - ні. Якби ви тільки знали скільки шкоди завдаєте собі кожен раз, коли беретеся за миючий засіб без рукавичок, мабуть, сто разів подумали б, перш ніж в черговий раз помити тарілку голими руками. Інформації про це вистачає на просторах інтернету, але в даному випадку ми розглядаємо негативний вплив хімічних засобів на нігті.

Коли ви перете або миєте посуд, корисні елементи вимиваються з нігтів, внаслідок чого вони жовтіють, шаруються, ламаються. А ось шкідлива хімія якраз навпаки - вбирається в шкіру і позбавитися від неї потім непросто. Також різні миючі засоби можуть стати причиною посиніння нігтів. Хоча, звичайно, посиніння може статися і через пошкодження, і через використання неякісного лаку.

Грибок

Грибок нігтів - це дуже серйозне захворювання, яке потрібно лікувати при перших же ознаках. Після того, як нігті при грибку жовтіють, вони починають розшаровуватися. Далі - гірше. Самостійне лікування такого грибка загрожує поганими наслідками, звертайтеся до фахівця.

Вплив сонця і солярію

Якщо ви часто перебуваєте на сонці, відповідно, ваші нігті теж знаходяться під впливом ультрафіолетових променів. У багатьох жінок після закінчення літа можна побачити пожовтіння нігтів. Якщо надавати їм належний догляд протягом декількох місяців, то колір відновиться, але якщо подібне буде відбуватися після кожного літнього сезону, колір може залишитися таким назавжди. Тому захоплюватися засмагою не варто. На сьогоднішній день існують спеціальні засоби, які не дозволяють УФ-променям пошкодити нігтьової платівці.

Часте відвідування солярію теж може не найкращим чином вплинути на колір нігтів і на їхнє здоров’я в цілому. Дотримуйтесь конкретної періодичності і помірності процедур.

Неправильний манікюр, неякісний лак

На сьогоднішній день багато жінок економлять на собі - купують дешеві лаки, і відмовляють собі в походах в салон краси. Щодо першого, то найкраще використовувати гель лаки пнб, що пропонує інтернет-магазин pnb-shop.com.ua.

Але якщо розібратися, то краще вже нігті не фарбувати зовсім, ніж наносити на них їдкий лак і потім милуватися пожовклими нігтьовими пластинками. Перша причина неправильного манікюру - нанесення лаку без попереднього покриття нігтя спеціальним захисним шаром. Так роблять 80% жінок і цей факт дуже сумний, так як лак має велику щільність, тому щільно закриває пори.

Якщо вже так робити, то слід хоча б періодично давати нігтям відпочинок від хімічних речовин і не наносити ніяких лаків, а лише робити живильні ванночки. А що найчастіше робимо ми? Правильно, стерли один лак і тут же наносимо другий, мовляв як же це - без манікюру ходити?

Недостатня кількість вітамінів в організмі

На сьогоднішній день цією проблемою страждають багато зайнятих людей, і не тільки. Швидкі перекуси, що складаються з бутербродів і солодощів, газовані напої та інше - глобальна проблема ХХІ століття. Пожовтіння нігтів - це ознака дефіциту таких вітамінів як А, Е і D.

Серйозні захворювання

До серйозних захворювань, зрозуміло, можна віднести і грибок, але в даному випадку мова йде про хворобу печінки, легенів, нирок, а також про серцево-судинних захворювання.