Правильний переїзд: як грамотно організувати перевезення меблів і речей

В даний час квартирний переїзд можна зробити без особливих труднощів. Безліч мувінгових фірм завжди готові надати допомогу по швидкому переміщенню речей зі старого житла в нове.

Оскільки їх число дуже велике, вибір найбільш підходящої фірми, яка дозволить здійснити комортний квартирний переїзд є непростою справою - необхідно докласти певних зусиль і витратити час на уточнення умов роботи, розміру оплати та інших нюансів для кожної з них, а потім провести порівняння.

Величина оплати найчастіше визначається обсягом витрачених пакувальних матеріалів і складом наданих послуг. Деякі компанії встановлюють розцінки на свої послуги на підставі часу використання вантажної автомашини, числа вантажників, а також відстані, на яке необхідно перемістити меблі від однієї квартири до автомобіля і від автомобіля до іншої квартири.

Однак будь-який квартирний переїзд передбачає велику кількість нюансів. З цієї причини його точну вартість заздалегідь назвати неможливо. Для визначення суми оплати представник фірми повинен побувати на місці, все оглянути, поставити замовнику запитання, виконати самостійну оцінку обсягу майбутньої роботи і дати рекомендації щодо організації переїзду.

Важливість укладення договору

У нас нема традиції укладати офіційні договори з надання побутових послуг. Мало хто із замовників підписує договір з бригадою будівельників або сантехніком, однак тільки така форма взаємовідносин гарантує виконання роботи на необхідному рівні і в чітко визначені терміни. У випадку з квартирним переїздом лише за допомогою даного документа можна зафіксувати вартість робіт, яка залишиться незмінною навіть в разі поломки ліфта, через що вантажникам доведеться нести речі по сходах на десятий поверх.

Прозорість угоди, а також добросовісність, і професіоналізм - понад усе, і в цьому контексті хочеться порекомендувати компанію VIVANRANS, на сайті https://www.vivatrans.com.ua ви дізнаєтесь про переваги замовлення перевезення меблів саме у них.

Крім того, в договорі вказується повний перелік речей, які потрібно доставити неушкодженими за певною адресою. Відповідальність за збереження цих речей під час переїзду лягає на мувінгову фірму. У договорі прописується величина компенсації, яку вона повинна виплатити замовнику в разі пошкодження її співробітниками належної йому власності.

Підготовка до переїзду

Хоча основна частина робіт при квартирному переїзді виконується співробітниками мувінгової фірми, все ж ефективність і швидкість їх дій в значній мірі залежать від підготовки, проведеної замовником.

Щоб заощадити свої гроші на оплату послуг мувінгової фірми, можна упакувати частину предметів своїми силами. Однак при цьому потрібно дотримуватися певних правил, спрямованих на легкість перевезення, розпакування і розміщення речей на новому місці. При виконанні даного завдання корисно провести сортування речей, «відбракувавши» непотрібні предмети - зношені або застарілі, що перетворилися в даремний непотріб. Під час переїзду часто виявляється чимала кількість таких речей, і треба гарненько подумати, чи є необхідність в їх перевезенні на нове місце проживання.

Посуд і особисті речі потрібно скласти в картонні коробки, склеївши їх поліетиленовим скотчем для запобігання випадиванія предметів. Побутову техніку та меблі та пакують в повітряно-бульбашкову плівку. З використанням паперового скотча захищаються кути, фіксуються в закритій позиції двері шафи, закріплюються пакувальні матеріали. Для упаковки скла і дзеркал використовують розрізані коробки або картонні листи.

Правила транспортування речей

Оскільки під час перевезення речей на нове місце вони можуть бути пошкоджені, їх потрібно заздалегідь підготувати з дотриманням нескладних правил. Із шафи треба витягти полки і старанно все упакувати. Дверцята зі скла упаковують з використанням повітряно-бульбашкової плівки, картонних листів і скотча. Фурнітура поміщається в пакетик і підписується. З глухих дверей треба зняти ручки і скласти їх в пакетик з фурнітурою, зафіксувавши двері в закритому положенні з використанням скотча. З люстри треба зняти плафони, загорнути їх окремо в повітряно-бульбашкову плівку і розмістити в коробці таким чином, щоб в ній не було вільного простору.

Телевізор або монітор також необхідно старанно упакувати. Особливу увагу слід звернути на захист екрану і кутів. З боку екрану малярським скотчем наклеюють лист картону, захист виступаючих частин виконують картонними або пінопластовими куточками, які фіксують скотчем.