Столицю ОАЕ знову визнано найбезпечнішим містом планети

Тема безпеки міст в наш час надзвичайно актуальна, оскільки всі хотіли б відчувати себе захищеними. Які ж міста виявилися найбезпечнішими в 2018 році? На це питання відповіли фахівці сервісу Numbeo. Проаналізувавши дані про 327 міст, вони склали свій рейтинг.

Злочинність, теракти, неспокійна політична ситуація. Це тільки частина небезпек, які можуть очікувати людину в сучасному місті. Тим часом, укладачі рейтингу найбезпечніших і найнебезпечніших міст світу поставили на перший рядок рейтингу столицю Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі. Незважаючи на розташування в вкрай нестабільному регіоні, ця країна з Близького Сходу стала прикладом для інших в плані безпеки. Індекс безпеки, на думку Numbeo, тут становить 86,37%, а злочинності - 13,63%.

За словами заступника міністра культури і туризму Абу-Дабі Саїфа Саїд Гобаш, безпека має першорядне значення при виборі міста для відвідування або проживання і роботи. Влада і жителі міста пишаються тим, що саме воно потрапило на вершину списку, причому другий рік поспіль.

“Сильна репутація Абу-Дабі як суспільства вільного від злочинності, є свідченням наших зусиль щодо створення емірату, що відповідає всім міжнародним стандартам безпеки”, - додав міністр.

На другому місці рейтингу розташувалася столиця і найбільше місто ще однієї арабської держави Катар - Доха. Показники безпеки / злочинності для цієї країни Перської затоки 85,52% / 14.48%. Як і в Абу-Дабі, більшість злочинів складають дрібні правопорушення. До того ж, багато туристів забувають, що це мусульманська країна, а тому тут також слід дотримуватися певних правил поведінки.

І лише на третьому рядку рейтингу знаходиться європейське місто - швейцарський Базель. Рівень злочинності в країні невисокий навіть за західноєвропейськими мірками, не дарма в ТОП-10 представлені відразу три міста, а в третьому за величиною місті він найнижчий в Європі. Швейцарці досить добропорядні громадяни, а ось головним болем місцевої поліції є мігранти, саме вони здійснюють до 70% усіх злочинів в країні.

До числа ж найбільш небезпечних міст світу потрапили Сан-Педро-Сула в Гондурасі і Каракас у Венесуелі. За словами експертів, тут процвітають збройні пограбування, торгівля наркотиками і викрадення людей. В кінці рейтингу Numbeo також виявилися міста в Південній Африці - Дурбан, Преторія та Йоганнесбург.

Якщо ви бажаєте швидко, грамотно і без лишніх переплат легалізувати свідоцтво про шлюб для ОАЕ, на сайті http://ustgroup.com.ua/legalizaciya-svidetelstva-o-brake-oae.html ви детальніше дізнаєтесь про тонкощі цієї процедури, необхідні умови і документи, а також зможете замовити відповідну послугу в досвідчених юристів компанії «ЮСТ-групп».