Ford представив безпілотний електротягач F-Vision Future Truck

В рамках мотор-шоу в Ганновері 2018 компанія Ford представила публіці оновлене сімейство фургонів Transit, проте справжнім сюрпризом від американців стала прем'єра футуристичної вантажівки F-Vision Future Truck. Таком чином відомий американський автовиробник спробував показати своє бачення майбутнього вантажного автотранспорту.

Модель являє собою концепт з аеродинамічним дизайном екстер’єру, розроблений фахівцями турецького підрозділу Ford Otosan. Вантажівка звертає на себе увагу практично повною відсутністю гострих граней і характерним лобовим склом.

Спереду на прототипі є великі повітрозабірники, обрамлені світлодіодними смужками фар. Бічних дзеркал тут немає, зате встановлені відеокамери. Плюс F-Vision може похвалитися наявністю величезних коліс. У компанії Форд відзначають, що при створенні концепту фахівці марки надихалися фільмами про супергероїв всесвіту Marvel, і якщо придивитися, то можна побачити, що форма кабіни нагадує шолом Залізної Людини.

Будучи побудованим з легкосплавних компонентів, концептуальний Ford F-Vision Future Truck також має “інтерактивну передню частину”, на якій можуть проектуватися різні зображення. Доступ в салон футуристичного трака здійснюється через практично непомітні двері, у якій немає навіть дверної ручки. Вантажний контейнер концепту йде відразу ж з колесами і знову ж має форму, що забезпечує кращу аеродинаміку.

Цікаво, що в ході презентації представники марки не особливо вдавалися в деталі технічної начинки прототипу, однак, за інформацією зарубіжних ЗМІ, в рух таку вантажівку призводить електрична силова установка. Плюс концепт оснащений автопілотом четвертого рівня, який дозволить машині самостійно пересуватися в більшості дорожніх ситуацій.

Чи наважиться американський автовиробник на серійний випуск товарної версії такої футуристичної моделі - наразі невідомо, втім неабиякий ажіотаж серед експертів авторинку вона справила однозначно!

На сайті https://salniki.com.ua/ ви можете вигідно замовити сальники для рульової рейки, а також інші якісні запчастини для ремонту рульових рейок і насосів гідропідсилювачів різних марок легкових і вантажних машин.