Правила догляду за емальованою ванною

Емаль - одна з найважливіших і найбільш чутливих складових ванни, адже саме від її зовнішнього вигляду залежить те, наскільки привабливим і приємним для ока буде цей виріб. Дотримання деяких правил по догляду допоможе значно продовжити термін служби емальованої ванни, або навіть запобігти її реставрації.

Чим мити?

Якщо Ви хочете, щоб емаль на ванні прослужила довго, то відразу забудьте про всі засоби очищення, що містять абразивні частинки, кислоту або хлор. Вони можуть залишати на поверхні ванни подряпини або непомітні тріщинки, через які в основний матеріал буде проникати волога і бруд, що може, в кінці кінців, привести до появи корозії або нальоту.

Так що ж тоді використовувати для безпечного і ефективного очищення? Відповідь дуже проста - мило, м’які миючі засоби або, на крайній випадок, пральний порошок. Саме вони володіють щадними для емалі властивостями. Також не можна застосовувати для очищення металеві дротяні щітки. М’які серветки і губки відмінно впораються з поставленим завданням.

А якщо вже і сталась так, що емаль зіпсулвась - не біда, адже в інтернет-магазині https://remakril.com.ua/ по найкращій вартості можна придбати рідкий акрил і інші ефективні засоби для реставрації ванни. 

Як часто мити?

Щоб не допустити занедбаного стану емалі, виріб потрібно мити після кожного прийняття ванни. Якщо не вистачає часу або сил, то хоча б пройтися по поверхні вологою серветкою. Але 1-2 рази в тиждень все-таки варто витратити деякий час на ретельне очищення, із застосуванням одного із засобів, описаних вище, інакше пожовтіння або потемніння емалі не уникнути.
 
Ще кілька порад по експлуатації

Для запобігання дефектам емалі не варто піддавати ванну різкому перепаду температур: при необхідності наповнити ванну водою з температурою вище 70 ° С, потрібно спочатку набрати в неї холодної води на висоту в кілька сантиметрів.

Ще одна важлива деталь в експлуатації ванни: її постійна сухість. Після використання ванни потрібно обов’язково витирати її насухо, не допускаючи утворення калюж води на дні, тому що саме вони і приводять до утворення нальоту на поверхні емалі.
 
Ні в якому разі не можна упускати важкі предмети в ванну, так як падіння навіть звичайної душової лійки може закінчитися тріщиною або сколом на емалі. Під металеві тазики або відра, які потрібно поставити в ванну, потрібно підкладати силіконові або прогумовані килимки.
 
Отже, як можна побачити, для довгої і якісної служби емальованої ванни не потрібно прикладати багато зусиль: адже при дотриманні декількох нескладних правил догляд буде абсолютно необтяжливим!