Майже 300 км/год: американка встановила рекорд швидкості на велосипеді

Осінь - пора рекордів. Не встиг світ отямитися після рекорду кенійського бігуна на Берлінському марафоні, як в світовому спорті нове досягнення. На цей раз його встановила велосипедистка американка Денис Мюллер-Коренек, яка змогла розігнати свій велосипед до фантастичних, як для цього засобу пересування, 296 кілометрів на годину!

Заїзд проходив на трасі, яка була розташована на дні висохлого озера Бонневиль в штаті Юта. Чому саме це місце? Відповідь проста: рівна поверхня, яку має колишнє озеро, зменшує тертя. Тому саме тут постійно влаштовують автомобільні заїзди для досягнення максимальної швидкості.

Велосипед 45-річної спортсменки був прикріплений до спеціального автомобіля, який розігнав її до швидкості 150 км/год. Потім трос відчепили, і далі Мюллер-Коренек розганялась самостійно. До порівняння, швидкість, якої змогла досягти рекордсменка - 296 км/год, це швидкість, яку має літак Boeing 747 в момент, коли відривається від землі!

Звичайно, електровелосипеди, що пропонуються інтернет-магазином https://el-vel.com.ua/ не зможуть досягти таких показників швидкості, втім вони гарантують абсолютний комфорт, безпеку і задоволення від їзди.

В інтерв’ю Денис Мюллер-Коренек так прокоментувала свою перемогу: “Це була божевільна поїздка, і вона коштує тих років, які були витрачені на те, щоб стати найшвидшим велосипедистом планети”.

Варто зазначити, що попередній рекорд був встановлений в далекому 1995 році спортсменом Фредом Ромпельбергом з Нідерландів, який зміг на своєму ровері досягти швидкості  268,7 км/год.

А ще нещодавно цікавий рекорд встановив велосипедист-ентузіаст на ім’я Ніл Кемпбелл. Йдеться про тестовий прогон нового прототипу велосипеда з буксиром і унікальною вуглецевою конструкцією, надрукованою на 3D-принтері від компанії Moss Bikes, яка вже давно радує любителів двоколісного транспорту найрізноманітнішими цікавими моделями. Ось і цього разу компанія представила новий велосипед і ініціювала цікавий експеримент, який полягав в тому, щоб перевірити, чи зможе цей велосипед обігнати Порш Кайен Турбо.

Як виявилося в ході випробування - зміг. Але не без допомоги деякої підтримки і додаткового прискорення, яке було надано велосипеду за допомогою спеціальних ременів-прискорювачів, які встановлюються на задню частину велосипеда, та які відпускаються в момент найбільшого крутного моменту. Таким чином, Кемпбелл зміг надати останній моделі велосипеда від Moss Bikes швидкість в 149 миль на годину (240 км/год), що і стало новим європейським рекордом за швидкістю з використанням транспорту подібного типу.

Втім, знаючи репутацію компанії Moss Bikes, такий результат є скоріше викликом, ніж перешкодою, а тому можна незабаром очікувати нових цікавих розробок в цьому сегменті. Що стосується встановленого загальноєвропейського рекорду, то тут мова йде про те, що приблизно на середині траси велосипедист обігнав Порш Кайен конфігурації Turbo, склавши різницю приблизно в одну секунду.