ГБО - реальна економія чи міф

В Україні поширилася тенденція використання газобалонного обладнання (ГБО). Це чи не основна думка людей, чиї витрати на паливо перевищують міру допустимого. Особливо помітна проблема, коли ціни ростуть незалежно від середніх доходів населення. Виходячи з цієї ситуації, установка газу на авто здається найбільш логічним рішенням, але з різних причин навколо побутують різні думки.

В якому випадку краще встановити ГБО?

Потрібно зазначити, що установка ГБО не у всіх випадках допоможе зекономити. Перше питання - ціна обладнання. На машини українського і російського виробництва витрати складуть в районі 3000-4000 грн., в той час як на іномарки обладнання обійдеться в 5000-20000 грн., в залежності від якості товару. За таку суму у власника авто з’являється можливість економити на паливі, але у випадках, якщо кілометраж складає 1500-2500 км. на місяць. При такому розкладі ви окупите установку протягом року. А замовити якісний комплект ГБО з гарантією можна на dneprogaz.com, також по бажанню спеціалісти компанії Dneprogaz виконають якісну установку обладнання.

Зауважте, не завжди є сенс ставити ГБО на авто А-класу, так як вони без того споживають мало бензину, тому різниця буде ледь помітною, до того ж місця для установки балона в багажнику не так багато.

Пам’ятайте, що після установки газобалонного обладнання реєстраційні документи доведеться поміняти. Після виконання робіт візьміть у майстра документи про те, що все зроблено за нормами.

Не варто забувати і про гарантії на автомобіль. Вона не перестане діяти лише в деяких випадках, коли установку виробляє компанія, що продала авто.

Чи шкодить ГБО автомобілю?

Якщо ви переживаєте з приводу шкоди автомобілю, поспішаємо вас заспокоїти. Це міф! Можна почути, що з часом мотор втрачає потужність і причиною цього звичайно ж є ГБО. Як правило, справжньою причиною є неправильна установка і настройка, що виходить з бажання заощадити не тільки на обладнанні, а й на професійному обслуговуванні.

Насправді, ГБО більш позитивно впливає на двигун. Газове паливо працює м’якше, не змиває масляну плівку з двигуна і не утворює нагар в камері згоряння. Таке обладнання можна підлаштувати навіть під дизельні двигуни.

Про що потрібно знати?

- Переконайтеся, що установник поставив правильні трубки для зрідженого газу, так як в цілях економії може використовуватися невідповідні шланги.

- Для такого палива варто поставити спеціальні свічки запалювання, так як властивості у енергоресурсів різні.

- Не варто переживати за міцність балона. Проводився експеримент, в ході якого в спаленій машині залишався цілий і неушкоджений бак. Головне, не економити на обладнанні.

- ГБО потребує періодичного обслуговування, заміну фільтрів, перевірку герметичності. Також варто чистити форсунки і раз на 60000 км перевіряти мембрану в газовому редукторі.

- Основним індикатором неполадки є запах газу. Якщо такий є, експлуатація системи небезпечна до тих пір, поки майстер не усуне розгерметизацію.

- Вкрай небажано перевищувати число оборотів 5000 об / хв. щоб уникнути перегріву деталей. У функціонал деяких систем присутнє перемикання на бензин при перевищенні оборотів.

- Спочатку потрібно розігріти двигун бензином, а після перемикатися на газове паливо. У зимові холоди старт з ГБО може закінчитися плачевно.