Поради щодо вибору шафи-купе

Ви бажаєте замовити шафу-купе, але не знаєте з чого почати, не знаєте які системи або матеріали надійні і довговічні, а які попрацюють місяць і зіпсуються?

Кожен виробник хвалить свій товар, щоб продати, і дуже важко отримати з боку об’єктивну оцінку про якість того, чи іншого товару.

При покупці шафи-купе, в першу чергу треба звернути увагу на найдорожчий компонент виробу - самі двері купе. Відразу зауважимо - відмовляйтеся від сталевих розсувних систем. У виробництві дверей купе використовується сталь товщиною 0.6 мм. Це продукція економ класу і досить ненадійна. Протягом часу сталь деформується, що негативно впливає на ковзання дверей купе. Багато сталевих системи мають проблеми з відкриванням вже з дня установки.

Оптимальний вибір - алюмінієві системи, у них товщина стінок від 1.2 мм. Ці конструкції відрізняються достатньою жорсткістю і довговічністю. В інтернет-магазині https://alkamebel.com.ua/ ви зможете замовити саме такі якісні функціональні шафи-купе на любий смак.

Щодо матеріалу панелі, то найпопулярнішим варіантом сьогодні є ДСП. Це досить практичний, гарний і доступний за ціною матеріал. Його дуже просто обробляти, що дає можливість застосувати дуже широкий спектр дизайнерських рішень. Зараз з’явилися ламіновані ДСП, на які нанесена спеціальна декоративна плівка. В основному плівка імітує дерево або камінь, але є і багато варіацій різних відтінків.

Панелі МДФ роблять із пилу дерева. МДФ міцніший порівняно з ДСП і володіє достатньою вологостійкістю. МДФ простий в догляді і підходить практично для будь-яких меблів. Ламінована МДФ значно дорожче, але її можна фарбувати, обробляти різними декоративними матеріалами.

Не замовляйте висувні ящики з роликовими напрямними. Зупиніть свій вибір на шарикопідшипниках телескопічного повного висунення. Звичайні ролики не надійні, легко зіскакують зі своїх напрямних при найменшій деформації меблів і відкриваються з шумом.

Зверніть увагу на петлі розпаших фасадів. Прості, вітчизняні краще замінити на зарубіжні (Hettich, BLUM). Вітчизняні петлі не надійні, часто разрегулйовуются в процесі багаторазового відкривання фасадів.

Майже у всіх висувних аксесуарах економ класу використовуються саме роликові напрямні. Якщо бажаєте придбати якісну фурнітуру і аксесуари, раджу звернути увагу на аксесуари VIBO (Італія). У всіх виробників меблів є в наявності ця фурнітура. Вартість їх в порівнянні з простими аксесуарами на роликових напрямних вище в кілька разів, але це переплата за якість.

При покупці меблів також необхідно звернути увагу на матеріал кромки. Як відомо, ламіновані дсп за замовчуванням завжди з відкритими торцями (видно тирсу). Зараз більшість виробників в якості матеріалу кромки використовують ПВХ (товщиною 1 або 2 мм) або більш дорогий 3D Акрил. Це надійно і довговічно. Не замовляйте ДСП з меламіновою кромкою, яка наклеюється за допомогою звичайної побутової праски (що говорить про кустарне виробництві), на відміну від кромки ПВХ, для наклеювання якого потрібні спеціальні верстати в умовах виробництв.

В якості вставки в двері купе можна використовувати будь-який запропонований виробником матеріал (дзеркало, ДСП, скла, пластик, бамбук, роттанг, малюнки), так як вони не несуть ніякого фізичного навантаження і служать лише в якості фасаду меблів. Тут важливий лише візуальний ефект.

Освітлення в шафах купе - завжди недовговічний елемент. Лампочки часто перегорають, готуйтеся до того, що будете часто їх замінювати. Замість них краще використовувати стаціонарне освітлення в кімнаті. Так як від галогенних шафових лампочок толку все одно мало: вони не висвітлюють середину шафи і сила їх висвітлення не достатня для всієї кімнати.