Компанія Renault представила розкішний безпілотник EZ-Ultimo

Ідея безпілотних авточовників зачепила компанію Renault настільки сильно, що в цьому році французи показали вже третій концепт-кар подібного формату. Першим був Renault EZ-GO для таксі та каршерінга, слідом з'явилося сімейство Renault EZ-PRO для доставки вантажів (про нього ми нещодавно писали), а тепер в Парижі дебютував шоу-кар Renault EZ-Ultimo, який повинен закрити сегмент пасажирських VIP-перевезень.

Розпластана по землі “туша” є здоровенним однооб’емником довжиною 5,7 м і шириною 2,2 м, хоча висота - цілком “легкові” 1,35 метри. Вхід в салон - через величезний отвір в правому борту, а за ним... Шкіра, дерево, мармур - абсолютна ексклюзивна розкіш! Невже і Renault тепер мітить в преміум?

Ця вся статусна розкіш обумовлена ​​тим, що основними покупцями таких машин повинні стати готелі, курорти і служби доставки аеропортів. Салон розрахований на трьох пасажирів: двоє розташовуються на дивані в задній частині, а для третього - поворотне крісло попереду.

Повідомляється, що EZ-Ultimo будується на трьох ключових принципах: це повністю електричний привід, системи самокерованості, та засоби швидкісного підключення до Інтернету. За задумом творців, EZ-Ultimo зможе підключатися до мобільних мереж п’ятого покоління (5G). Таким чином, пасажири отримають швидкісний доступ в всесвітньої мережі.

У поїздці не обійтися без розваг, тому Renault представив своє бачення мультимедіа-систем майбутнього - Augmented Editorial Experience. У цій системі об’єднали преміальний мультимедійний контент, висококласний звук і широкі можливості мобільності. Одним словом тут є все для розваг і для реалізації функції мобільного офісу.

Дивно виглядають лише решітки на вікнах, які за задумом забезпечують приватність мешканцям салону.

За планом компанія Renault почне випуск подібних транспортних засобів до 2022 року. От тільки яка з трьох запропонованих концепцій швидше добереться до реального життя? А тим часом для власників популярних моделей авто інтернет-магазин avtoforma.com пропонує зручне оригінальне обплетення зі шнурівкою для керма, а також безліч інших корисних аксесуарів.

Як і попередні концепти, новий Renault EZ-Ultimo - безпілотний електромобіль. Розробники заявляють про четвертий рівень автономності з п’яти можливих: це означає, що в деяких ситуаціях машина все-таки може зажадати втручання водія. Мабуть, для цього залишені прозоре лобове скло і якийсь дисплей на місці звичних приладів.

Машина масою 1800 кг має повнокероване шасі і один електромотор, причому не на задній, а на передній осі. Про вартість цього футуристичного кару наразі не повідомляється, втім, очевидно, вона буде чималою з огляду на статусність і технічні характеристики.