5 порад: на що звернути увагу, вибираючи смарт-годинник

Якщо ще кілька років тому асортимент смарт-годинників був невеликим, а пропоновані ними можливості обмежені, то тепер цих пристроїв стало набагато більше, а їх функціональність значно зросла. Як же зробити правильний вибір?

Вимірювання пульсу і рівня стресу, підрахунок кроків і калорій, спостереження за сном і кількістю випитої кави, різні програми для здоров’я, можливість відповідати на телефонні дзвінки і багато іншого. Деякі смарт-годинники пропонують лише деякі з цих функцій, а деякі відразу все. 

Що ж потрібно пам’ятати, вибираючи собі новий смарт-годинник?

Персональний помічник у всіх справах або тільки в спорті?

Багато смарт-годинників здатні успішно замінити персонального тренера. Вони з високою точністю відстежують активність користувача, заміряють його пульс, кроки, різні досягнення і результати, і здатні на підставі всього цього складати нові програми тренувань і ставити нові цілі. Вони також можуть враховувати, наприклад, індивідуальний рівень стресу людини і якість її сну.

“Новітні смарт-годинники також прекрасно справляються з роллю особистого асистента. Не виймаючи мобільний телефон з кишені, можна прочитати новини, електронні листи, повідомлення - навіть приймати і здійснювати телефонні дзвінки “, - розповів керівник мобільного підрозділу Samsung Eesti Антті Аасма.

Водонепроникність

Мета смарт-годинника - надавати допомогу в будь-який момент: коли ви спите, миєтеся, поспішайте на роботу або займаєтеся спортом. Для цього вони повинні бути якомога стійкішими до різних погодних умов і обставин. Залежно від того, для чого планується використовувати смарт-годинник, слід звернути увагу на ступінь його водонепроникності.

Те, що годинник водонепроникний не обов’язково означає, що з ними можна вирушати плавати.

“Слід звертати увагу на маркування АТМ і на номер, що стоїть перед ним. 3 АТМ означає, що годинник стійкий до впливу крапель, але в них не можна, наприклад, приймати душ. 5 АТМ означає, що з таким годинником вже можна йти в басейн. А ось водонепроникність рівня 10 АТМ дозволяє займатися активними видами водного спорту, наприклад серфінгом або сноркелінгом “, - пояснив Аасма.

Дизайн

Призначені для повсякденного використання годинники повинні добре виглядати, і тому виробники звертають все більше уваги на дизайн. Під час тренування неважливо, щоб у годинника був стильний шкіряний ремінець - він повинен бути функціональним. Але ось відправляючись кудись увечері, гумовий ремінець цілком можна замінити чимось більш витонченим.

Ємність акумулятора і зарядка

В середньому акумулятор смарт-годинника забезпечує до двох днів роботи - зрозуміло, в залежності від активності використання і задіяних функцій. Є і моделі з більш ємними акумуляторами. Також слід звернути увагу на можливості зарядки. Багато смарт-годинників доводиться заряджати за допомогою дротів, але деякі передбачають і можливість зручної бездротової зарядки.

Додатки

Вам достатньо встановлених виробником програм і додатків, чи ви хочете чогось більшого? У деяких смарт-годинників додатки міняти не можна, але є і моделі, що дозволяють вам самостійно вибирати програми для занять спортом, походів, мотоспорту та т.п.