Як негативні емоції спричиняють біль у хребті і попереку

Під впливом постійних негативних емоцій можна втратити здатність до повного розслаблення м'язів. Такі люди видають себе зігнутою спиною, похнюпленою і човгаючою ходою, від чого нерідко з'являється біль у хребті.

Більше сотні років тому у вжитку був такий цікавий діагноз - «роздратований хребет», який лікарі ставили тим пацієнтам, у яких боліла шия або хребет. Діагноз говорив сам за себе, оскільки болі в спині виникають у тієї людини, яка часто злиться, боїться і тривожиться. Недовірливість і нерішучість теж можна записати до емоцій, що викликають болі. Кілька десятків років тому було встановлено, що при лікуванні хребта впливати потрібно не тільки фізично, а й психологічно. Наприклад, пояснити пацієнтові, що спалахи гніву і страх підсилюють біль, тому потрібно навчитися бути більш спокійним.

Звичайно ж, тільки самими позитивними емоціями проблеми з хребтом не вирішиш, тут потрібні хороші спеціалісти-ортопеди, і сучасні ефективні методики лікування, такі, які застосовуються в медичному центрі ОСТ OZMO (Мюнхен, Німеччина), ось сайт клиніки https://ozmo-klinik.ru

Ми самі собі шкодимо

Помилково вважати, що емоції не впливають на тіло. Наприклад, людина може отримати виразку шлунка всього за 2 години, якщо буде відчувати сильний стрес. Коли відчуваєш хвилювання, можна помітити, як напружуються м’язи живота, обличчя і плечей.

Якщо це буде відбуватися систематично, то м’язи позбудуться своєї еластичності і залишатимуться напруженими весь час. Це спричинить за собою здавлювання кровоносних судин і нервових волокон. Не дивно, що від цього може виникнути біль у спині.

Під впливом постійних негативних емоцій можна втратити здатність до повного розслаблення м’язів. Такі люди видають себе зігнутою спиною, похнюпленою ходою. Виходить, що неправильна поза сприяє перенапруженню м’язів, викликаючи біль. Коли людина відчуває біль, м’язи напружуються ще сильніше, і може здатися, що з цього замкнутого кола немає виходу.

Вихід з депресії

Від постійного стресу гормон серотонін перестає виділятися, що робить людину більш сприйнятливою до болю і депресій. В такому стані пацієнт не може терпіти навіть незначні больові відчуття. Дивно, але варто пацієнтові знову переключитися на позитивні емоції, як біль зникає. Однак будь-який стрес може повернути її назад.

Допомогти розслабитися, стати спокійнішим і повернути радість до життя може фізична активність. Бігати необов’язково, цілком вистачить швидкої ходьби по 40 хвилин кожен день. Виконуючи цю просту рекомендацію, можна не тільки стати спокійнішим, але і здоровішим.

Треба пам’ятати, що тривожність сильно підвищується після прийому кофеїну, який міститься не тільки в чаї та каві, але і в шоколаді. Ще сильніше сприяє стресу паління, тому краще скоріше позбутися від такої нездорової звички.